Töökad käed ja kiired jalad hoidsid järvalaste maine kõrgel

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Türil peetud tuletõrjespordi Eesti meistrivõistlustel tegid järvalased suuri tegusid ning näitasid üles märkimisväärset kiirust ja osavust.

Päästemaeti nõunik Edit Tammepõld andis teada, et võistlustel osalesid sportlased Järva-, Võru-, Hiiu- ja Harjumaalt ning Pärnumaalt Pärnu-Jaagupi tuletõrjeseltsist. Lisaks tuletõrjesportlastele näitasid oma oskusi ka kutselised päästjad kui ka päästeala noorteringis osalejad.

Tammepõld selgitas, et tuletõrjespordis peavad osavõtjad näitama parimaid tulemusi erinevatel aladel, mis on kõik seotud päästjate tööga. "Nii näiteks võistlevad noored konksredeliga ronimisel õppetorni. Just sellel alal võidutses naiste vanusegrupis Võrumaa neiu Kaisa Kahre ning meeste vanusegrupis Järvamaalt pärit Gert Valdsalu," märkis ta.

Neidude alagrupis (erinevates vanuserühmades) võidutsesid Järvamaalt pärit Mariete Tammepõld ning Võrumaalt pärit Mari Liis Tuvike. Noormeeste alagrupis (erinevates vanuserühmades) pälvisid kuldmedali Võrumaalt pärit Tanel Tuvike, Järvamaalt Oliver Veimer, Kihnu päästeala noorteringist Lennart Laos ning Pärnu-Jaagupist Margo Kaldmäe.

Veel hinnatakse tuletõrjespordis Tammepõllu sõnul 100 meetri takistusriba läbimist, kus tuleb ronida üle plangu, joosta üle poomi ja ühendada voolikuid. "Taaskord joosti võiduaeg meeste vanusegrupis Gert Valdsalu poolt ning naiste vanusegrupis saavutas esikoha Triinu Tuvike," täpsustas ta.

Neidude alagrupis (erinevates vanuserühmades) osutus kiireimaks ja osavamaks Mariete Tammepõld ning Kihnu päästeala noorteringist Mia Vesik. Noormeeste alagrupis (erinevates vanuserühmades) pälvisid kuldmedali Oliver Veimer, Margo Kaldmäe, Lennart Laos ning Mihkel Umb.

Alati palju pinget pakkuval 4x100 meetri teatejooksus võttis täiskasvanute arvestuses võidutiitli Paide Vabatahtlik Tuletõrje Selts ning noorte arvestuses Kihnu päästeala noorteringi lapsed.

Parimad mootorpumbaga hargnejad olid täiskasvanute ja noorte arvestuses Pärnu-Jaagupi tuletõrjesportlased. Paide Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi meeskond saavutas täiskasvanute arvestuses teise koha ning kolmas oli Võrumaa meeskond. Täiskasvanute arvestuses osales viis võistkonda. Esindatud oli ka kutselised päästjad Türi päästekomandost, kes oma igapäevatöö oskused spordis proovile panid.

Kuigi toimunud võistlustel ei sündinud Tammepõllu sõnul ühtegi uut rekordit, on järelkasvu seas mitmeid noormehi ja neidusid, kel on suurepärased eeldused püstitada tulevikus uusi tippmarke ja saavutada kõrgeid kohti välisvõistlustel, kus plaanitakse järgmisel aastal tuletõrjesportlastega osaleda.

Võistluste tulemusi näed siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles