Peetris ja Järva-Jaanis valmistutakse kevade tulekuks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Krookuseid kasutatakse haljastamisel sageli, sest need õitsevad nii varakevadel kui mõnikord veel enne lume tulekutki.
Krookuseid kasutatakse haljastamisel sageli, sest need õitsevad nii varakevadel kui mõnikord veel enne lume tulekutki. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kevade esimesed märgid on tavaliselt ikka lume alt nina välja pistvad kevadlilled. Kes ei imetleks maja seina ääres lumikellukesi või koltunud rohu sees ilutsevaid värvilisi krookuseid. Just krookuseid esmaspäeval Järva vallas istutama hakataksegi.

Järva valla piirkonnajuht Veiko Kurim ütles, et Peetris korraldab krookuste mulda pistmist Getter Klaas ning tal on koos abilistega plaan aleviku ühte käidavamasse kohta ehk endise vallakeskuse juurde maha panna umbes paarsada lillesibulat.

Järva-Jaanis läheb suuremaks istutustööks Coopi kõrval asuvas pargis. See on alevikus üks käidavamaid ja silmapaistvamaid kohti. "Oleme varunud umbes 800 krookuse sibulat, et need mulda pista. Siis peaks olema kevadel ilus seda õitemerd vaadata," lausus ta.

Üleskutsele labidas või väike aiakühvel kaasa võtta ja istutustalgutele tulla, vastas Kurimi sõnul 11 inimest. "Ma arvan, et kohale tulijaid on rohkemgi, sest kogugond hoolib ja tuleb ettevõtmistega alati kaasa," kiitis ta.

Istutamiseks läheb õhtul kella 18 ajal ja kel soovi, võib julgelt veel ühineda. Peetri istutustalgute kohta saab täpsemalt küsida Getter Klaasilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles