Uue koolijuhi nimi saab peatselt avalikuks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi põhikool..
Türi põhikool.. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuni eelmisel pühapäevani ootas Türi vallavalitsus avaldusi kandidaatidelt, kes soovivad hakata juhtima Türi põhikooli. Aastajagu kooli juhtinud Janika Gedvili otsustas Türi vallavalitsus ametist vabastada, põhjendades seda usalduse kaotamisega.

Türi vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakonna juhataja Triin Pärna sõnul oli rõõmustav tõdeda, et avaldusi laekus arvestatav hulk – neli. Ta ütles, et kõik kandidaadid on Järvamaalt ning haridusvallas teada nimed. „Kõik neli on naised,” lisas Triin Pärna veel.

Vastavalt konkursi reeglitele kutsub vallavanem kokku hindamiskomisjoni, mis esmalt asub avaldusi läbi vaatama ning kontrollima ka nende nõuetele vastavust. „Ehk siis seda, kas kandidaadil on magistrikraad, sellele vastav kvalifikatsioon ning juhtimiskompetents,” täpsustas ta. Direktori ülesandeks on kooli arendamine, õppetegevuse ja majanduselu juhtimine ning igapäevase sujuva toimimise tagamine ja asjaajamise korraldamine. Vestlusvoorud kandidaatidega peetakse Triin Pärna sõnul käesoleva ja järgmise nädala jooksul ning ta avaldas lootust, et järgmise nädala teises pooles saab juba ka uueks koolidirektoriks valitu nime välja öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles