Viievõistlusele jagus üheksa osalejat

Järva Teataja
Copy
Toomas Uba intervjueerimas noore reporterina kümnevõistlejaid Rein Auna ja Toomas Berendseni (1960. aastad).
Toomas Uba intervjueerimas noore reporterina kümnevõistlejaid Rein Auna ja Toomas Berendseni (1960. aastad). Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum

Toomas Berendseni XVIII karikavõistlustel ja Järva valla meistrivõistlustel kergejõustiku viievõistluses Aravete staadionil osales kokku üheksa võistlejat, kes selgitasid välja absoluutarvestuse karikavõitjad ja Järva valla meistrivõistluste medaliomanikud.

Võistluse korraldaja ja peakohtunik Leo Matikainen ütles, et Ambla staadionilt alguse saanud ligi 30 aastase ajalooga kergejõustiku mitmevõistlus kannab alates 2005. aastast Toomas Berendseni karikavõistluste nime. Võistluste avamisel tervitas osalejaid, andis lühiülevaate oma edukast sporditeest ja soovis kõigile mõnusat võistluspäeva päevakangelane Ambla Keskkooli vilistlane Toomas Berendsen ise. Toomas Berendsen on Nõukogude Liidu meistrivõistlustelt võitnud hõbe- ja pronksmedali, Eesti meistrivõistlustelt mitmeid medaleid erinevatelt kergejõustiku üksikaladelt ja tulnud Eesti meistriks ka võrkpallis. Aastatel 1972 ja 1973 kuulus ta ka hooaja edetabelis maailma kümne parema kümnevõistleja sekka isikliku tippmargiga 1973. aastast kogutud 8016 punktiga.

Nagu heaks traditsiooniks on saanud, kostitas Toomas kõiki osalejaid kastitäie õuntega ja pani isiklikult välja üldvõitja karika.

Ilusas sügisilmas peetud jõuproovil osalesid seekord ainult kohalikud kergejõustikuharrastajad, kuna Eesti paremad mitmevõistlejad, kes viimastel aastatel ikka alati esindatud on olnud, jäid seekordsest jõuproovist erinevatel põhjustel eemale.

Seekordsetel võistlustel küll tipptulemusi ei näidatud ja senise edetabeli parima Jaanus Suvi 2009. aastal püstitatud rekord 3323 punkti jäi üpriski kaugele, siis seda enam jagus pinget mitmevõistlusel tervikuna. Väga tasavägiseks kujunenud võistlusel jagus Matikaineni hinnangul põnevust kuni viimase ala 1500m jooksu lõpuni, kus Andres Koppelil õnnestus tubli jooksuga tõusta absoluutarvestuses viiendalt kohalt neljandale kohale ja Järva valla meistrivõistluste arvestuses pronksilt hõbedale.

Järva valla meistrivõistluste arvestuses teenisid valla meistritiitli U18 grupis Iko Jamnes, M grupis Timo Loodis ja M40+ grupis Marek Palandi. Kuigi tegu oli klassikalise meeste mitmevõistlusega, siis pakkus meestele konkurentsi ka ainus naisvõistleja Kirke Jamnes.

Siit tuli korraldaldajatele ka idee korraldada järgmisel aastal lisaks viievõistlusele ka naiste kolmevõistlus (100m jooks, kaugushüpe ja kuulitõuge). (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles