Orienteerumise tiitlivõistluste medalivõitudele tuli lisa

Järva Teataja
Copy
Priit Poopuu rattaorienteerumise veteranide MMi sprindirajal.
Priit Poopuu rattaorienteerumise veteranide MMi sprindirajal. Foto: WMMTBOC 2022 koduleht

Suvine orienteerumishooaeg on jõudnud lõpusirgele ja selle aasta viimased Eesti meistrid selgusid Põlvamaal Liiva-Küka keerulise reljeefi ja valdavalt raske läbitavusega maastikel ühisstardist joostaval pika raja võistluses ehk siis orienteerumismaratonis.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu ütles, et külm ja vihmane ilm muutsid võistlusolud veelgi karmimaks ja seadis orienteerujad tõsise katsumuse ette, kus pandi proovile nii orienteerumisoskus, jooksuvõime kui ka külmataluvus.

Naiste põhiklassi raja pikkuseks oli 12,7 km ning kui läbitud oli ligi kümme kilomeetrit, paistis, et kaks erksamat medalit jagavad omavahel Emily Raudkepp (OK Peko) ja Eleri Hirv (OK Võru), kes olid jälitajatest mitme minuti jagu ees. Siis tegi aga Raudkepp ootamatult suure orienteerumisvea, mis viis Eleri Hirve kindla eduga võitjana finišisse ja andis samas jälitajatele võimaluse medaliheitlusse sekkuda. Hõbeda võitiski Kadri Kadakas (SK Mercury, +2.29) ja marulise lõpuspurdiga jooksis end pronksile Sigrid Ruul Järvamaa orienteerumisklubist JOKA, +3.43.

Poopuu märkis, et sellega näitas Sigrid Ruul, et suutis hoida head sportliku taset kogu suvise võistlushooaja ja võita medali neljal orienteerumise individuaalalal.

Sigrid Ruul ütles, et tegelikult ei olnud tal väga tahtmist võistelda ja stardiski olid veel mõtted, et milleks ta üldse seekord sellistes oludes starti tuli. P”oolel maal, kui läbiti joogipunkt ja liidrid olid selgelt ette rebinud, oli tahtmine võistlus pooleli jätta, ent siiski jätkasin. Raja lõpuosas läks põnevaks, sest kolm naist olid viimasesse kontrollpunkti liikumisel koos ja otsustavaks said seekord kõvem tahtmine ja nobedamad jalad, mis tagaski pronksivõidu.”

Neidude N16 klassi 6,41 km ja 17 kontrollpunktiga rajal pidas viimasel etapil samuti medaliheitlust Anett Liisa Parts, kellel tuli siiski tunnistada konkurendi Mariann Zernanti nappi paremust. Tasuks siiski pronksmedal. Võitis Harriet Koppel Tartu Katoliku SK-st.

Naisveteranide N65 klassis õnnestus Siiri Poopuul teha suuremate vigadeta orienteerumine, mis tagas ka kindla kullavõidu. Meeste M55 klassis võitis Tenno Alamaa hõbemedali. Meeste M40 klaasis jooksis end pronksile Kaarel Kallas, kel tuli lõpuheitluses tunnistada kunagise Eesti jalgpallikoondislase Raio Piiroja teravamaid jooksujalgu.

Rattaorienteerumise veteranide maailmameistrivõistlustel Bulgaarias oli oma mullust tiitlivõitu kaitsmas JOKA orienteeruja Priit Poopuu.

„Meeste M40 klass oli seekord väga konkurentsitihe, kus koguni kuuel mehel õnnestus neljal erineval orienteerumisalal medal võita, kusjuures maailmameistriks tuli igal distantsil erinev võistleja,” selgitas Paul Poopuu.

Priit Poopuu oli võistluste avapäeval ühisstardist sõidus kuues. Järgneva päeva sprindi rajal oli favoriidiks kunagine kolmekordne maailmameister Tõnis Erm, kes seekord paraku läbis rajal vale kontrollpunkti ja tulemust kirja ei saanudki. Priit Poopuu suutis aga teha hea keskendunud orienteerumissoorituse koos kiire rattasõiduga ning tasuks tänavuse aasta veteranid M40 klassi maailmameistri tiitel. Järgneval tavaraja võistlusel aga õnn pöördus ja rehvi purunemise tõttu tuli hoopiski võistlus katkestada.

Eelmise päeva ebaõnne heastas seekord tiitlivõiduga Tõnis Erm. Viimasel võistluspäeval kavas olnud lühiraja võistluses olid Eesti mehed aga taas hoos. Tihedas medaliheitluses võitis Tõnis Erm hõbe- ja Priit Poopuu pronksmedali.

Sellega on orienteerumisklubi JOKA orienteerujad võitnud tänavu rahvusvahelistel tiitlivõistluste medali kõigil kolmel erineval orienteerumisala. Orienteerumisjooksus Evely Kaasiku EMil hõbemedali, suusaorienteerumises Anett Liisa Parts noorte EMil pronksi ja rattaorienteerumises Priit Poopuu veteranide MMil kulla ja pronksi. (JT)

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles