Türil ronitakse taas öösel puude otsas

Järva Teataja
Copy
Erinevates Eesti seiklusparkides on öösel puude otsas ronimine väga menukaks osutunud.
Erinevates Eesti seiklusparkides on öösel puude otsas ronimine väga menukaks osutunud. Foto: Ööronimine/Facebook

Türi elamuspark korraldab sel laupäeval taaskord avaliku üritusena ööronimist, mis paneb puude otsas turnijad uudsesse olukorda ning pakub erilise elamuse.

Türi elamuspargi eestvedaja Sulo Särkinen selgitas, et ööronimised on teistes seiklusparkides üsna tavapärane ettevõtmine. "Meie lihtsalt pole avalikult midagi sellist varem teinud. Küll aga oleme gruppidele soovi korral vastu tulnud ning neid ka hämaras või pimedal ajal rajale lasknud. See on inimestele väga meeldinud ning sealt saime julgust ööronimist ka avaliku üritusena välja kuulutada," sõnas ta esimese ööronimise eel. 

Särkineni sõnul ei tule puude otsa mingeid lisavalgusteid. "Ronijatele on abiks ja ainsaks valgusallikaks pealambid," täpsustas ta. Seega enda ette rada inimesed näevad, kuid maapinda ja kaugemal ees ootavaid rajalõike mitte.

Särkineni hinnangul on teadmatus mõnele ronijale isegi hea, sest nii ei saa keegi pabistada selle pärast, mis ees ootab ega karta ka kõrguse pärast, sest kaugust maapinnast lihtsalt ei näe.

Päris suureks laadaks elamuspargi töötajad üritust teha ei taha ning seega pääseb ühel õhtul puudele maksimaalselt 20 - 30 inimest.

Ööronimist korraldati eelmisel ja korraldatakse ka sel laupäeval kl 21. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles