Napsivennad ei suutnud nädalavahetusel end roolist eemal hoida

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Politseinikud pidasid Arkma ristis lupäeval kinni kõik sõidukid, et kontrollida nende kainust.
Politseinikud pidasid Arkma ristis lupäeval kinni kõik sõidukid, et kontrollida nende kainust. Foto: Urmas Glase

Nädalavahetusel hoidsid politseinikud Järvamaa teedel korda ning kontrollisid liiklejate kainust. Paraku ei saanud nad tulemustega kuidagi rahule jääda.

Kesk-Eesti patrullitalituse juht Alar Smirnov ütles, et politsei kontrollis nii laupäeval kui pühapäeval Järva maakonnas autojuhtide kainust. "Olime väljas Tallinna-Tartu maanteel Kükita lähistel ja Imavere kandis. Tegime nii rivis puhtamist kui ka sõidukijuhtide pistelist kontrolli," täpsustas ta.

Laupäeval kontrollisid politseinikud kokku 2186 sõidukijuhti. Smirnovi sõnul tuvastasid nad, et pärast alkoholi tarvitamist oli rooli istunud viis autojuhti. "Alustasime nende juhtide suhtes väärteomenetlust," märkis ta.

Lisaks fikseerisid nad neljal korral piirkiiruse ületamisi. Kahel juhul ületasid autojuhid lubatud sõidukiirust kuni 20 km/h ja kahel juhul koguni üle 20 km/h. "Samuti tuvastasime, et kahes kontrolliks kinni peetud autos on sõitjatel turvavöö nõuetekohaselt kinnitamata," lisas Smirnov.

Pühapäeval puhutasid politseinikud Smirnovi sõnul Järvamaal kokku 1747 autojuhti. "Needki tulemused polnud rõõmustavad: kuus alkoholi tarvitanud sõidukijuhti. Lisaks tabasime roolist kaks juhtimisõiguseta sõidukijuhti ja veel ühe autojuhi, kellel oli juhtimisõigus ära võetud," lausus ta.

Smirnov märkis, et nagu puhumisreidi tulemus näitas, liigub meie teedel endiselt neid sõidukijuhte, kes istuvad ebakaines olekus rooli, seades sellega ohtu nii enda kui teiste liiklejate elu. "Tahaksin autojuhtidele südamele panna, et igaüks peab veenduma oma kainuses enne, kui rooli istub ja sõitma läheb," ütles ta.

Mis aga puutub Paide Rally mõjusse maakonna liikluses, siis olulisi liiklusrikkumisi politsei sellega seoses ei tuvastanud.  Smirnov selgitas, et ralliürituse tõttu politsei suuremate jõududega väljas polnud, ennekõike tegeldi autojuhtide kainuse kontrolliga. "Küll aga oli meil Paide Rally korraldajatega enne sündmust tihe suhtlus, tänu millele olime ralli korraldusega hästi kursis," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles