Sõelaks muutunud kooli katus läheb viimaks remonti

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Viimaste vihmavalingute ajal lasi katus juba nii palju läbi, et koolis nappis vihmavee kogumiseks ämbreid ning kasutusele võeti ka eelmisel talvel kooli unustatud laste kelgud.
Viimaste vihmavalingute ajal lasi katus juba nii palju läbi, et koolis nappis vihmavee kogumiseks ämbreid ning kasutusele võeti ka eelmisel talvel kooli unustatud laste kelgud. Foto: Erakogu

Neljapäeval algavad Paide Hillar Hanssoo põhikooli katuse remondi  ettevalmistustööd, mis peaks tooma lahenduse olukorrale, kus suuremate vihmade ajal tilgub koolimaja laest ohtralt vett.

Paide linnapea Eimar Veldre selgitas, et kavas on eemaldada senine murukatus, välja selgitada vihmavee läbilaske põhjused ning asendada katkine osa uuega. „Tööde käigus saab anda ka hinnangu, mis on leket põhjustanud, samuti kas see tuleneb ehitusest või projekteerimisest. Linnavalitsus kaasab toimingutesse ka asutusevälise asjatundja. Samuti kutsutakse juurde projekteerija ja ehitaja esindajad,“ ütles ta.

Vajalike tööde läbiviimiseks võttis linnavalitsus kolm hinnapakkumist. Remondi maksumus on hinnanguliselt 70000 kuni 80000 eurot. Raha selleks taotleb linnavalitsus teise lisaeelarvega, mida linnavolikogu asub menetlema juba sel neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles