Maal elamise päev keskendub Järva-Madisele ja Albule

Eva Klaas
, reporter
Copy
Maal elamise päeva ajal peetakse Järva-Madisel muuhulgas taluturgu, millest on saanud mitu korda aastas korraldatav ettevõtmine.
Maal elamise päeva ajal peetakse Järva-Madisel muuhulgas taluturgu, millest on saanud mitu korda aastas korraldatav ettevõtmine. Foto: Silja Ratt

Laupäeval on üle Eesti maal elamise päev, mille põhiidee on avada uksed tegusatele ja säravatele inimestele, et aidata neil leida sobivat elupaika maal. Järvamaalt osaleb aktiivselt Järva vald, kus saab lähemalt tutvuda Järva-Madise ja Albu piirkonnaga.

Järva-Madise asula tähistab 595. aastapäeva, pidustused algavad küla kivi juures, kus kokkutulnuid on tervitamas Järva vallavanem Toomas Tammik. Järva-Madise külaseltsi üks eestvedajaid ja sealse ettevõtmise korraldajaid, Kadri Kaarlep, ütles, et küla aastapäeva tähistada oli küll juba varem plaanis, kuid koos vallavalitsusega otsustasid nad ühendada selle maal elamise päevaga.

Ajaloolises vallamajas Järva-Madisel, mida praegu haldab kohalik külaselts, saab kogu päeva jooksul uudistada näitusi, mis on pühendatud küla ajaloole. Kell 11.30 teeb ajaloolane Merike Jürjo ettekande «Järva-Madise ajaloo keerises», oma mälestusi külast jagavad ka endised ja praegused elanikud. «Mälestuste ja info vahetamine võib kujuneda väga põnevaks,» märkis Kaarlep.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles