Rahvajooks tähistab juubelit

Kuido Saarpuu
Copy
Kui eelmisest rahvajooksust osavõtjad kokku löödi, selgus, et Türi linnajooksul sai aja kirja 456 ja Paidest Türile jõudis 332 jooksuhuvilist. Tänavu on lootust need arvud ületada.
Kui eelmisest rahvajooksust osavõtjad kokku löödi, selgus, et Türi linnajooksul sai aja kirja 456 ja Paidest Türile jõudis 332 jooksuhuvilist. Tänavu on lootust need arvud ületada. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa spordikalendri au ja uhkus Paide-Türi rahvajooks stardib pühapäeval varasemast tugevama kultuuriprogrammiga. Jooksuradadelt ei puudu ka tuntud tipptegijad.

Teisipäeva lõunaajal olid korraldajad ametis lasteaedade ja koolide nimekirjade sissekandmisega, nii et 40. rahvajooksule tulijate hulk muutus kogu aeg.

Igal juhul oli pärastlõunaks Paide-Türi distantsi, Türi linnajooksu ja naaberlinnade lastejooksudele tulla lubanuid ligi 1300. Seda on tuntavalt vähem, kui on Paide-Türi rahvajooksu projektijuhi Arto Saare kevadel seatud eesmärk 4000 spordisõpra. «Julgen öelda, et üle 2000 osaleja tuleb tänavu kindlasti. 4000 piiri ületamist on keerulisem loota,» ütles Saar. «Spordihuvilised, kes te veel kahtlete, siis jooksupäeval olete kas rajale või raja äärde oodatud vaatamata oma vormile, vanusele või suhtumisele. Rahvajooks on meil siin ju nagu kohalik laulupidu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles