Metsajooks tähistas juubelit

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Kui nädalavahetusel toimub 40. Paide-Türi rahvajooks, siis mõned päeva enne suurjooksu jõudis samasuguse tähiseni Türi metsajooks.

Orienteerumisklubi JOKA ja Türi spordiklubide liidu eestvedaja Paul Poopuu selgitas, et Türi metsajooks kutsuti ellu metsaradadel jooksmisest lugupidavate jooksusõprade poolt alternatiivina Paide-Türi maanteejooksule. „Jooksu tippaastatel oli seal osalemas ligi 800 jooksjat, millest suure osa moodustasid Türi koolide õpilased, kes õpetajate ärgitusel aktiivselt metsajooksul osalesid,” sõnas ta. „Tänaseks on osalejaskond ja sealhulgas noorte osalus märgatavalt kahanenud, ent Türi metsajooksu traditsioon on siiski jätkunud.”

40. Türi metsajooksu meeste 6 km põhidistantsil oli juubelijooksul nobedaim Henri Perillus, kes jooksis välja seniste jooksude edetabeli kolmanda tulemuse võiduajaga 20.36. Järgnesid Marek Salla 21.48 ja Kristo Männa 24.01. Naiste 3 km rajal oli absoluutarvestuses ja seenioride seas nobedaim Ester Marjapuu ajaga 14.12, järgnesid Kaire Lavrinenko 14.18 ja Viktoria Plakk ajaga 14.27. Meesseenioride M50 3km rajal võidutses Vello Lillipuu ajaga 10.53, järgnesid Gert Saamann 12.43 ja Allan Anniste 13.12. Noormeeste M14 klassis oli 3 km rajal parim Steven Martin Lillipuu ajaga 13.13. Kõige nooremad MN10 vanuseklassi poisid ja tüdrukud jooksid 1 km rajal. Kiireimad olid poistest Aksel Gansen ajaga 3.55, Karl Märten Aren 4.10 ja Christofer Valang 4.15. Tüdrukutest oli nobedaim Meribel Rootsma ajaga 4.56.

Sügisjooksude hooaeg käib Poopuu sõnul veel täie hooga. Ees on ootamas 40. Viking Window Paide-Türi rahvajooks, Margus Pirksaare jooks Türil ja palju teisigi erinevaid jookse ning joooksulusti jagub veel kuni suusatalve alguseni. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles