Reservväelased saabuvad lisaõppekogunemisele Okas 22

Järva Teataja
Copy
Foto: Marina Loštšina

Eile alanud lisaõppekogunemise Okas 22 formeerimisjärgne väljaõpe ja harjutamine toimuvad Ida-Virumaal. Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased ja õhutõrjepataljon koos reservväelastega asub teele täna, Scoutspataljoni kaitseväelased alustasid ümberpaiknemist juba eile.

„Lisaõppekogunemine annab meile suurepärase võimaluse taas kokku tulla ja kohtuda vendade ja õdede scoutsidega, kes igapäevaselt pataljonis ei teeni,“ ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Ranno Raudsik.

„Kõigepealt saavad reservväelased kätte varustuse ja seejärel tutvuvad oma automaadiga. Sellele järgneb juba erialane väljaõpe ning lähme samm-sammult rühma tasemele. Õppekogunemise lõpuks on kõik scoutsid meelde tuletanud vajalikud oskused, saanud nautida ainulaadset meeskonnavaimu ja vennaskonda ning üksus saab tänu kohale tulijatele veelgi tugevamaks,“ lisas kolonelleitnant Raudsik.

Eile lisaõppekogunemisele saabunud õhutõrjepataljoni reservväelane lipnik Tenno Toomistu alustas oma reservteenistust 2010. aastal. „Sõnum tuli veerand kuus õhtul. Kell kuus lõpetasin töö ja jäi vaid naisele teada anda, koju minna ja rongile jõuda. Naine arvas küll, et ehk ma saan homme minna, aga me natuke rääkisime ja ta sai aru,“ ütles lipnik Toomistu.

„Lisaõppekogunemine on huvitav proovikivi, kuna koos Kaitseliidu vabatahtlikega tuleb aidata ka üldreservi reservväelaste osas läbi viia Okase formeerimine. Seni on kõik sujunud kenasti, inimesed on tublid ja motiveeritud,“ ütles Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu.

Peale Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlaste formeerimist toimub sõdurivalmiduse kontroll Rutja õppeväljakul, läbi mille saavutavad Kirde maakaitseringkonna üksused lahinguvalmiduse. Õppuse lõpufaasis toimub Kirde maakaitseringkonna üksuste ja Scoutspataljoni vahel koostegevusharjutus.

Lisaõppekogunemise Okas 22 eesmärk on lahinguvalmiduse kontrollimine, mille käigus kontrollitakse riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri kuuluvate reservväelaste kogunemiseni. Vahetu julgeolekuoht Eestile puudub, lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga ja eelnevalt planeeritud. Lisainfot õppuse kohta saab lehelt www.mil.ee/okas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles