Paidest leiab parimad perearstikeskused

Kuido Saarpuu
Copy
Vee perearstikeskuse arstid ja õed on viimastel aastatel teinud palju ennetustööd. Pereõde Annika Naritsa (vasakul) meelest on üks osa sellest ka vaktsineerimine.
Vee perearstikeskuse arstid ja õed on viimastel aastatel teinud palju ennetustööd. Pereõde Annika Naritsa (vasakul) meelest on üks osa sellest ka vaktsineerimine. Foto: Anne Põder

Järgmisel nädalal tunnustab Eesti perearstide selts aastakonverentsil parimaid perearstikeskusi üle Eesti. Tänavu sai A-taseme 122 perearstikeskust, nende seas saavutas 14 keskust A-taseme esimest korda. Järvamaalt pälvis esimest korda suure tunnustuse OÜ Paide Arst, mis on tuntud kui Vee perearstikeskus. Varasemast on A-tasemel perearst Tereza Maskina ja OÜ Trumm.

OÜ Paide Arst perearst Ingrid Alt ütles, et tunnustus teeb meele rõõmsaks, kuid sellest tähtsamaks peavad nad oma perearstikeskuses ikkagi patsientide rahulolu ja head teenindust. «Oleme töötajatega seda meelt, et parim mõõdupuu meie tööle on rõõmus ja terve inimene, kes on meilt asjakohast abi saanud või püsib ennetustöö tulemusel hea tervise juures,» lausus ta.

Ehkki Vee perearstikeskuse kolm nimistuga perearsti ja üks nimistu juures töötav perearst on aastaid tõhusat tööd teinud, pole neid varem A-taseme saajate hulka arvatud. Aldi selgitust mööda ongi suurematel keskustel valituks saada keerulisem, sest tingimused ja nõuded taseme täitmiseks on karmid. Selleks peavad kõik keskuses töötavad perearstid olema nõuetekohase kvalifikatsiooniga. «Seda ühel ajal saavutada on raske. Kõik asja­olud peavad kokku langema. Ju siis praegu oli meil see õige hetk,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles