Märgisaajate hulka mahtusid lehetegija ja noorsportlane

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi valla kuldse aumärgi sai ettevõtja ja pühendunud kogukonnaliige, OÜ Convi Food Sweets omanik Anu Zinovjev.
Türi valla kuldse aumärgi sai ettevõtja ja pühendunud kogukonnaliige, OÜ Convi Food Sweets omanik Anu Zinovjev. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallas on tava tunnustada omavalitsuse aastapäeval tublisid ja ettevõtlikke inimesi. Ettepanekuid aukodaniku nimetuse, vapimärgi ning hõbedaste ja kuldsete aumärkide andmiseks oli aega esitada 16. septembrini. Aumärgi saajate nimed avalikustati sel korral Türi valla raadiosaate otse-eetris. Seega sai ka saadet juhtinud Teet Reier suure üllatuse osaliseks, sest just tema on üks kuldse aumärgi omanikest.

Teet Reierit üllatas saates külaliseks olnud Türi vallavanem Ele Enn isiklikult, kes uudise teatavaks tegi. Reierile kuldse aumärgi omistamise põhjenduseks toodi, et ta on andnud oma panuse ajakirjanduse arengusse maakonnas ja vallas ning ta on teinud palju tööd Türi valla maine kujundamisel, samuti loonud valla inimestele olulistest ja ilusatest, vahvatest ja rõõmsatest hetkedest fotomälestusi.

Teine kuldse aumärgi saaja on tänavu Türi vabatahtliku tuletõrje ühingu aktiivne liige ja eestvedaja Meelis Välimäe, keda vallas, aga ka laiemalt tuntakse kui tegusat, sõnakat ning oma riigist ja kogukonnast hoolivat meest. Eelmisel aastal omistati talle keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest ja teenete eest päästealal päästeteenistuse medal. Sel aastal on tähelepanuväärne olnud Välimäe abi Ukraina ja sõjapõgenike abistamisel nii isiklikult kui ka vabatahtlike päästjate abi korraldades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles