Eesti võitis kardispordi Balti karikavõistlused

Järva Teataja
Copy
Eesti võitis Balti karika.
Eesti võitis Balti karika. Foto: Mati Hiis

Eesti võitis Aravetel 90 sõitja osavõtul toimunud kardispordi Baltimaade lahtistel karikavõistlustel riikide arvestuse. Teine oli Leedu ja kolmas Šveits. Lisaks osalesid Läti, Soome, Itaalia ja Rootsi võidusõitjad.

Kiireimas klassis KZ2 startis 25 võistlejat, mis on Eestis selle klassi osalejate rekord. Kohal olid ka maailma paremikku kuuluvad kodused tipud eesotsas Markus Kajaku ja Siim Leedmaaga. Pinevas finaalis eemaldusid teistest Kajak, Leedmaa ja leedulane Kajus Šiksnelis. Kui sõidu edenedes tundus, et esikolmik sõidab suhteliselt turvaliste vahedega, siis üks ringiga mahajääja segas tõsiselt Kajakut stardisirgel, Leedmaa kasutas võimalust ning asus liidriks. Siiski ei suutnud ta Kajakut kaua seljataga hoida, tiimikaaslane tõusis meisterlikult juba samal ringil taas liidriks ja võitis sõidu. Balti karikavõitjaks tuli Kajak Leedmaa ja Šiksnelise ees. Eesti meistriks tuli lätlane Edgars Vilcans. KZ2 Mastersi arvestuses võitis Balti tiitli leedulane Kazimieras Vasiliauskas.

Klassis OK Junior oli osalejate arv 21, samuti selle klassi rekord Eestis. Suurimaks võitjasoosikuks võis pidada juba enne starti Mark Dubnitskit, kes sel aastal head kiirust näidanud kõrgetasemelistel Euroopa võistlustel. Dubnitski kontrolliski finaali algusest lõpuni, võites Balti karikavõistlused ja Eesti meistritiitli.

Klassis Mini 60 domineeris nädalavahetust Balti karikavõitjaks tulnud Meryl Peldes. Ajasõidust saati head kiirust näidanud ja finaalis rivaalidel eest ära sõitnud Peldes võttis ka teist aastat järjepanu Eesti meistritiitli, seekord mullusest klass kõrgemal.

Klassi Micro 60 tuli Balti karikavõitjaks Raimo Kaljuste, Eesti meistritiitli võitis Markus Kasepõld.

Noorimate klassis Cadet Eesti meistrivõistluste ja Balti karikavõistluste arvestust ei peetud, Aravetel oli parim Simon Ojamäe.

Tiimide kokkuvõttes oli edukaim Aravetel AQVA Racing, kellele järgnesid AIX Racing ja Leedu SJ Motorsport.

“Eesti kardispordi 60 aasta juubelile panid Balti karikavõistlused väärika punkti,” sõnas Eesti Autospordi Liidu (EAL) juhatuse esimees Janis Kaal. “Rahvusvaheline konkurents oli väga tugev. Tänan kõiki, kes aitasid kaasa hooaja lõpetanud tippvõistluse edukale toimumisele.”

TULEMUSED

Cadet: 1. Simon Ojamäe, 2. Tristan Tellus, 3. Romet Kullamäe.

Micro 60: 1. Raimo Kaljuste, 2. Markus Jauk, 3. Bennet Korjus.

Mini 60: 1. Meryl Peldes, 2. Albert Tamm, 3. Theodor Toobal.

OK Junior: 1. Mark Dubnitski, 2. Markas Silkunas, 3. Aleksander Uusneem.

KZ2: 1. Markus Kajak, 2. Siim Leedmaa, 3. Kajus Šikšnelis.

KZ2 Masters: 1. Kazimieras Vasiliauskas, 2. Vytatutas Surdokas, 3. Tauvytas Svikals.

Eesti meistrivõistluste kokkuvõte Aravetel osalenud klassides:

Micro 60: 1. Markus Kasepõld 177, 2. Markus Jauk 150, 3. Raimo Kaljuste 142.

Mini 60: 1. Meryl Peldes 171, 2. Mattias Ojapõld 160, 3. Nikita Ljubimov 144.

OK Junior: 1. Mark Dubnitski 180, 2. Andri Tsikin 152, 3. Roland Kuklane 123.

KZ2: 1. Edgars Vilcans 54, 2.-3. Markus Kajak 45, 2.-3. Tomass Stolcermanis 45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles