Vald astus biojäätmete kogumisega sammu edasi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Selliseid pruune biojäätmete kogumiskonteinereid jagatakse neile Türi valla korterelamutele, kellel konteiner puudub. Biojäätmete kiirkompostreid saavad taotleda ka eramuomanikud.
Selliseid pruune biojäätmete kogumiskonteinereid jagatakse neile Türi valla korterelamutele, kellel konteiner puudub. Biojäätmete kiirkompostreid saavad taotleda ka eramuomanikud. Foto: Erakogu

Tänavu jaanuaris otsustas keskkonnainvesteeringute keskus toetada 31 kohaliku omavalitsuse biojäätmete kompostrite ja konteinerite ostu üle 1,4 miljoni euroga. Õnnelike toetuste saajate hulka mahtus Järvamaa omavalitsustest üksnes Türi vald.

Türi vallavalitsuse ehitus- ja keskkonnaspetsialist Grete Kaljulaid märkis, et projekt on kenasti käima läinud. 40 korteriühistut on esitanud taotluse konteineri saamiseks ja enamikul neist seisavad konteinerid juba majade juures. «Jaotatud on kolmandik konteineritest ja jaotus käib elava järjekorra alusel,» täpsustas ta.

Kaljulaid julgustab teisigi korteriühistuid esitama vallavalitsusele taotlust tasuta biojäätmete konteineri saamiseks, taotlusvormi leiab valla kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles