Rakvere Teater otsib laheda lohe mune

Järva Teataja
Copy
Rakvere Teater.
Rakvere Teater. Foto: Erakogu

10. detsembril kolib Rakvere Teatrisse elama pahur lohe, kes seitsme maa ja metsa taga asuva linna elanikke kimbutama ja taga kiusama asub. 

Selleks, et tulevikus meie ümber pahurate lohede asemel rohkem häid elaks, hakkame teatris lahedaid lohesid kasvatama. Jõululavastuse „Lohe linna all” juurde kerkib üks isevärki lohe elamine, kust ei puudu ka lohebeebide lastetuba. Just sinna tuppa kogume kokku laste meisterdatud fantaasiaküllaseid lohemunad, kus nad hella hoole ja armastuse abil kooruda ja südamlikeks lohelasteks sirguda saavad.

Laheda lohe muna tunned ära selle järgi, et see on isemoodi kujuga, ta võib olla hiigelsuur või hoopis päris tilluke, õhkõrn ja samal ajal väga raske, sillerdav ja särav, aga mõnikord hoopis tuhm ja läiketa. Tema koor on kare ja okkaline, kuid leidub ka sulgpehmeid ja sametisi, ühevärvilisi, laigulisi ja udupeene mustriga ehituid. Laheda lohe muna saad pista taskusse või vedada aiakäruga, ta võib loksutades teha häält või olla hoopis hästi tasa. Üks mis kindel – sa tunned ta ära, kui teda oma fantaasiates kohtad!

Kodus pere seltsis või koolis klassikaaslastega meisterdatud munad veereta, saada või tassi teatrimajja 13.novembriks (aadress Rakvere Teater, Fr. R. Kreutzwaldi 2a, Rakvere, 44314 Lääne-Viru maakond) või mõnda Rakvere pakiautomaati (telefon 5345 6119).

Etendust vaatama tulles juba näed, kuidas neil lastetoas läheb ja missugused lohed neist kooruvad. Ehk õnnestub sul isegi piiluda ühe lohe magamistuppa ja juua temaga köögis tassike kakaod?

Kõik munad jäävad teatrisse elama ja tagasi neid ei saadeta.

„Lohe linna all” on Helen Rekkori lavastatud ja ukraina muinasjuttudel põhinev visuaalne koguperelavastus.

Kunstnik Jaanika Jüris

Osades Margus Grosnõi, Tiina Mälberg, Anneli Rahkema, Tarvo Sõmer ja Grete Konksi (külalisena)

Esietendus 10. detsembril 2022 Rakvere Teatris

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles