Järvamaa laulu- ja tantsupidu 2023 “Hingesugulane” toimub Paides kahe kontserdina

Järva Teataja
Copy
Järvamaa laulu- ja tantsupidu 2021
Järvamaa laulu- ja tantsupidu 2021 Foto: Urmas Glase

Järvamaa laulu- ja tantsupidu 2023 toimub Paides ning kannab nime “Hingesugulane”. Tegemist on Marika Kuusiku ja Kätlin Merisalu kahe aasta taguse ideekavandiga, mis jäi 2020. aastal seoses koroonaviiruse levikuga ellu viimata. Maakondlik suurpidu tuleb üle mitme aasta taas kahes osas – toimub eraldi tantsupidu ja laulupidu.

Kuusik ja Merisalu on uue võimaluse üle rõõmsad ja lubavad Järvamaa publikule kinkida kaks suurepärast kontserti. “Plaanime laulu- ja tantsupidu kahe erineva peona - tantsupidu Paide kesklinna staadionil ning laulupidu Paide Vallimäel. Suures osas kasutame sama ideekavandit, mille kallal töötasime juba varem, ent muudame veidi repertuaari suvel toimuva noorte laulu- ja tantsupeo valguses,” selgitasid nad.

Läbi kahe kontserdi soovivad idee autorid panna nii osaleja kui ka vaataja mõtlema nii meie elus olulist rolli omanud kui ka Järvamaad puudutanud ja palju andnud inimeste peale. “Lisaks inimestele tutvustame ka Järvamaad kui imelist Südamaad, mis kätkeb endas suuri saladusi, kauneid paiku, mis lähemal tutvumisel sind ära meelitavad”, sõnas Kuusik. “Kaks eraldi kontserti annavad ideele täiendava võimaluse kutsuda peole ka endiseid järvakaid koos oma tänaste kollektiividega,” lisas Merisalu.

Järvamaa kultuuri nõukoja esimees Eva Linno usub, et Paide pidu tuleb suurepärane. “Paides toimus viimati Järvamaa laulu- ja tantsupidu 2018. aastal. Marika Kuusik ja Kätlin Merisalu on Järvamaa andekad tantsujuhid ning tugevad rahvakultuuri kandjad ja edendajad. See lubab loota, et näeme Paides kaht suurepärast etendust, mis jätavad tugeva jälje Järvamaa kultuurilukku,” sõnas Linno. “Mul on hea meel, et saame kunagi hingega alustatud töö lõpuni viia!”

Järvamaa laulu- ja tantsupidu koordineerib Paide linnavalitsus koostöös Paide Muusika- ja Teatrimaja, Järvamaa Omavalitsuste Liidu ja sihtasutusega Järvamaaga. Järvamaa laulu – ja tantsupidu toimub 28. mail 2023 aastal tantsupeo kontserdiga Paide kesklinna staadionil ja laulupeo kontserdiga Paide Vallimäel. Kahte kontserti ühendab ühine rongkäik ühest peopaigast teise.

Kollektiivide registreerimine algab 3. oktoobril ja kestab kuni 16.oktoobrini 2022.

Laulupeole registreerimine: https://forms.gle/edfZqaf1VQfW6k7x6, repertuaar https://jarvamaapidu.ee/index.php/laulupidu/repertuaar

Tantsupeole registreerimine: https://forms.gle/BFUDQYed9y9dZrE59, repertuaar https://jarvamaapidu.ee/index.php/tantsupidu/repertuaar

Info “Hingesugulase” ettevalmistuste ja repertuaari kohta leiab varsti peo kodulehelt jarvamaapidu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles