Järvamaal toimunud toonekurgede tapmine võib saada aasta loomavaenulikumaks teoks

Järva Teataja
Copy
Türi vallas pesadel tapetud kured.
Türi vallas pesadel tapetud kured. Foto: Virge Võsujalg

Tänasel loomakaitsepäeval kutsub Eesti Loomakaitse Selts (ELS) valima 2022. aasta loomasõbralikku ja –vaenulikku tegu. Hääletada saab oktoobrikuu lõpuni.

ELS valib aasta loomasõbralikku- ja vaenulikku tegu juba 22. korda. Sellel aastal oli loomasõbralike kandidaatide hulgas palju just neid, mis olid seotud abiga Ukrainale. Vaenulike tegude valik oli kahjuks väga lai. Inimestele jäid ette nii lemmikloomad, põllumajandusloomad kui ka metsloomad. “Inimesi ootab ees raske valik, kuna positiivsete tegude eest tahaks tunnustada ju neid kõiki ja keeruline on ka valida seda kõige loomavaenulikumat tegu, sest paratamatult on üleüldiselt kurb näha, et neid endiselt lauale tuleb ja kahjuks palju,“ lisas ELS- i otsese abistamise juht Elis Järvsoo.

2022 aset leidnud kõige eeskujulikumast ja kõige enam taunitavast avalikkuse tähelepanu pälvinud tegudest valisid ELS-i inimesed välja kummaski kategoorias 3 tegu, millele saavad kõik nüüd oma hääle anda :

Loomasõbraliku teo kandidaadid:

  • Loomaarstid aitasid oma vabast ajast Eesti Loomakaitse Seltsil steriliseerida ja kastreerida Kihnu kassid;

  • Lapsed kutsusid politseinikud toonekurele appi;

  • Eesti loomaarstid aitavad Ukraina põgenike loomi.

Loomavaenuliku teo kandidaadid:

  • Tartu varjupaik pani magama 21st Setomaalt päästetud koerast juba päästmise päeval 13 koera;

  • Jõhker kurgede tapmine Järvamaal.

  • Vana, haisev ja nõrkenud koerake visati õue varestele söögiks.

Sellel aastal palusime kõigil inimestel saata meile nende arvates tiitlit väärivaid tegusid. Nendest panime kokku valiku meie liikmetele ja vabatahtlikele, kes hääletasid kummaski kategoorias 3, mis lähevad avalikule hääletusele. Kolme valitud loomasõbraliku teo sekka ei pääsenud: Helen Woodward Animal Centeri annetas Eesti Loomakaitse Seltsile Ukraina loomade aitamiseks suure summa; Tallinna linn korraldas koos Eesti Loomakaitse Seltsiga juba kolmanda Rahvusvaheline loomakaitse konverentsi; Päite loomapargi tegevus ja Nähtamatute loomade poolt Ukraina varjupaiga loomade päästeoperatsioon. Loomavaenulikest tegudest jäid avalikult hääletuselt välja: Loonalaiul hukkunud veiste juhtum; Kalana suurfarmi jõereostus, mis tappis tuhandeid kalu; julmur lasi rebasele noole läbi selgroo ega lõpetanud looma piinu, naise peale vihastanud Läänemaa mees rebis naise papagoidel pea otsast; Laagris püüdis mees nööriga tiigist pardi ja tappis linnu lapse silme all; metsa alla visatud vastsündinud kutsikad.

Oma hääle saab anda loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo kandidaatidele oktoobrikuu jooksul. Novembris kuulutab ELS hääletuse tulemuste põhjal välja kaks kõige enam hääli saanud tegu: 2022. aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo.

Hääletada saab siin!

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise, inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles