Tikupoiss pälvis veel ühe suure tunnustuse

Järva Teataja
Copy
Tikupoiss
Tikupoiss Foto: Dmitri Kotjuh

​Võistluse „Ehe Eesti − Eesti ettevõttele eesti nimi” tänavune  teenindusettevõtte kategooria võitja on Tikupoiss OÜ.

Olgu öeldud, et alles eile toimunud Järvamaa ettevõtlusgalal kuulutati Järvamaa edendaja kategoorias võitjaks Imaveres, Paia ristis asuva Tikupoisi restorani eestvedaja Urmas Johanson.

Emakeele Seltsi ja Keeleameti korraldatav võistlus sai alguse 2016. aastal ja toimus seitsmendat korda. Kandideerida sai seitsmes kategoorias: tootmisettevõte, teenindusettevõte, vabaühendus, aasta uustulnuk, haridus- ja kultuuriasutus, õpilasfirma ning rahvusdomeeninimi.

Võistluse eesmärk on juhtida ettevõtjate ja avalikkuse tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele ning väärtustada eestikeelseid äri-, ettevõtte- ja domeeninimesid. Ettevõtmist toetab Haridus- ja Teadusministeerium.

Tänavu saabus ettepanekuid 39, sealhulgas 12 õpilasfirmat, ning üldpilt annab tunnistust, et huvitavad eestikeelsed nimed on hinnas ja eesti keelt avalikus ruumis väärtustatakse.

Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor: „Eks ikka leidub õpilasfirmasid, kelle nime on raske välja hääldada ja keeruline meelde jätta, kuna selles kasutatakse kas inglise keelt või tegijate nimetähti. Kuid noored on hakanud mõistma, et ilus emakeelne nimi on nende esimene mainekujundus. Rõõm on näha, et noorte hulgas on oma õpilasfirmale nime valikul au sisse tõusnud vahvad keelemängud ning toredad ja selged eestikeelsed nimed, mis ütlevad kliendile välja, mida pakutakse. See aitab kindlasti ka nime meeldejätmisele ja müügile kaasa.“

Laureaadid valis žürii, kuhu kuulusid esindajad Emakeele Seltsist, Keeleametist, Eesti Keelenõukogust, Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioonist, Eesti Interneti Sihtasutusest ning Haridus- ja Teadusministeeriumist.

Hinnangu andmisel lähtuti konkursi statuudis seatud tingimustest: auhind määratakse tunnustusena Eesti ettevõtjale, kelle äri- või ettevõttenimi on eestikeelne, kõlalt ja kirjapildilt eestipärane, kujundlik ja eristamisvõimeline; kelle.ee internetiaadress on eestikeelne, lihtne ja teistest eristuv, selge ja tähenduslik ning üheselt mõistetava kõlapildiga, nii et seda on ka kuuldu alusel lihtne kirja panna; ehedal eesti ettevõttenimel on oma lugu, mis kajastab nimepaneku põhjendust, nt seost ettevõtja tegevusvaldkonnaga, aja- või kultuurilooga, ettevõtja endaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles