Albu kandi noored said mitmekülgseid teadmisi toidust ja kokkamisest

Järva Teataja
Copy
Eelmine Vargamäe muuseumi aastanäitus kandis nimetust  «Täissöönul pole isu ja nälginul pole toitu». Esmaspäeval avatakse uus aastanäitus.
Eelmine Vargamäe muuseumi aastanäitus kandis nimetust «Täissöönul pole isu ja nälginul pole toitu». Esmaspäeval avatakse uus aastanäitus. Foto: Dmitri Kotjuh

Juulist septembrini avanes Albu noortekeskuse noortel võimalus tutvuda Tammsaare muuseumis Vargamäel ja Järva vallaraamatukogus Albus toidu teemaga.

Kolme asutuse koostööprojekt „Kokandushuviliste noorte kaasamine“ tõi noortele teadmisi kirjandusest, pärimusest ja toidust ning jagas praktilisi oskuseid kohviku pidamisest, retseptide loomisest ja toidu kaunistamisest.

Korraldajate teatel toimusid ühiskokkamised, väljasõidud, töötoad ja peeti kohvikut. Tutvuti raamatukogus pakutavate nii vanemate kui uuemate kokaraamatutega ja saadi nõu raamatukoguhoidjalt. Tammsaare muuseumis Vargamäel tutvuti talutoiduga ja toiduga kirjanduses. Projekti lõpetas Emmeliine toidutoa koka Kadri Truusi töötuba.

Ettevõtmine toimus Järvama maitsete aasta raames ning seda toetasid kultuuriministeerium ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles