Juulist septembrini avanes Albu noortekeskuse noortel võimalus tutvuda Tammsaare muuseumis Vargamäel ja Järva vallaraamatukogus Albus toidu teemaga.
Albu kandi noored said mitmekülgseid teadmisi toidust ja kokkamisest
Kolme asutuse koostööprojekt „Kokandushuviliste noorte kaasamine“ tõi noortele teadmisi kirjandusest, pärimusest ja toidust ning jagas praktilisi oskuseid kohviku pidamisest, retseptide loomisest ja toidu kaunistamisest.
Korraldajate teatel toimusid ühiskokkamised, väljasõidud, töötoad ja peeti kohvikut. Tutvuti raamatukogus pakutavate nii vanemate kui uuemate kokaraamatutega ja saadi nõu raamatukoguhoidjalt. Tammsaare muuseumis Vargamäel tutvuti talutoiduga ja toiduga kirjanduses. Projekti lõpetas Emmeliine toidutoa koka Kadri Truusi töötuba.
Ettevõtmine toimus Järvama maitsete aasta raames ning seda toetasid kultuuriministeerium ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing.