Keila Tuula tunneli avamise auks korraldatakse täna tänuüritus ja fotonäitus

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

AS Eesti Raudtee ja Keila Linnavalitsus tähistavad olulist sündmust Keila linna raudteeajaloos ‒ 10. oktoobril kell 15 avatakse piduliku tänuürituse ja fotonäitusega värskelt valminud Tuula tunnel. Tegemist on esimese kergliiklejate raudteetunneliga Keilas, mis aitab kaasa kohalike elanike raudteeohutuse tõstmisele.

“Taolised koostööprojektid kohalike omavalitsustega on raudteeohutuse mõistes väga olulised. Eritasandilised ristmikud on kahtlemata kõige ohutumad jalakäijatele ja ratturitele, eriti veel olukorras, kus rongide kiirused tulevikus tõusevad,” kommenteeris AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann.

Varasemalt oli Keila linnas neli samatasandilist raudteeülekäiku, peale Tuula tunneli ehitust on alles kolm. „Raudteetunneli ehitamine on hea näide koostööst Eesti Raudteega, mille käigus saime muuta olulise liiklussõlme ohutumaks,“ ütles Keila linnapea Enno Fels.

Tuula tunneli maksumuseks kujunes pea pool miljonit eurot, millest Eesti Raudtee ja Keila Linnavalitsus tasusid mõlemad poole. Tunneli ehitajaks oli töövõtulepingu alusel Lääne Teed OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles