Apteeker Melchior esilinastub USAs, Jaapanis ja Indoneesias

Järva Teataja
Copy
Apteeker Melchior film 
Apteeker Melchior film Foto: Robert Lang

Sel aastal kõige enam inimesi Eesti kinodesse toonud Apteeker Melchiori saaga valiti kolme rahvusvahelise filmifestivali programmi – triloogia esimene film esilinastub oktoobri jooksul nii Põhja-Ameerikas, Jaapanis kui Indoneesias.

Produtsent Tanel Tatteri sõnul on Apteeker Melchiori filmides nii palju nüansse, et triloogia pakub huvi väga erineva žanriga filmifestivalide korraldajatele ja ka erinevate huvidega filmivaatajatele. „Näiteks valiti film USAs õudusfilmide festivali programmi, Jaapanis aga ajaloofilmide festivalile. Selle taga on Apteeker Melchiori filmikunstnike ülipõhjalik töö nii ajaloost inspireeritud usutava õhustiku loomisel kui ka grimmikunstis, kus kasutati tehnoloogiaid, mida pole Eesti filmikunstis kunagi varem rakendatud.“

Tatteri sõnul on Apteeker Melchiori saaga toonud tänavu Eesti kinodesse rohkem inimesi kui ükski teine film – kokku on ostetud üle 200 000 kinopileti. Triloogia esimest filmi käis kinos vaatamas 130 000 inimest ja teist filmi hetkeseisuga 76 000 inimest. Triloogia lõppvaatus „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ esilinastub uuel aastal.

Töö Apteeker Melchiori rahvusvahelisel turundamisel jätkub. Teiste riikide esilinastuste, kinolevi ja festivalidega tegeleb rahvusvaheline filmilevitaja Global Screen. Samuti on sõlmitud leping voogedastusplatvormiga Amazon, kes valmistab triloogia kolme osa põhjal järgmisel aastal miniseriaali saksakeelsetele turgudele.

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud Apteeker Melchiori romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid filmide stsenaariumeis raamatutest tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles