Kiirete näppude voor: vald hakkab eramaja omanikele kiirkompostreid jagama

Järva Teataja
Copy
Kompostri võib nii osta kui ka ise ehitada. Oluline on aga see, et lahtises aunas ehk nn kompostihunnikus võib kompostida ainult aia- ja haljastusjäätmeid. Toidujäätmeid sisaldav komposter peab olema pealt kinnine.
Kompostri võib nii osta kui ka ise ehitada. Oluline on aga see, et lahtises aunas ehk nn kompostihunnikus võib kompostida ainult aia- ja haljastusjäätmeid. Toidujäätmeid sisaldav komposter peab olema pealt kinnine. Foto: Shutterstock

Türi vallavalitsus koostöös keskkonnaministeeriumi ja SA Keskkonnainvesteeringute keskusega soetas Türi valla eramajadele 320 biojäätmete kiirkompostrit.

Eramaja saab endale 200-liitrise soojustatud kiirkompostri kasutamiseks tasuta. Taotluse saab esitada elektrooniliselt läbi jäätmevaldajate registri EVALD süsteemi. Taotlusvoor avatakse 17. oktoobril kell 12. Taotlused rahuldatakse laekumise järjekorras.

Kiirkompostri saab enda kasutusse taotleda isik, kes on Türi vallas hoonestatud kinnistu omanik, mis on liidetud aastaringselt korraldatud jäätmeveoga ja seal aadressil elab Eesti rahvastikuregistri andmetel alaliselt vähemalt üks inimene.

Kompostrid soetati OÜ-lt Kleenoil Eesti. Kompostri saajatele viiakse läbi koolitus selle kasutamise kohta. Komposter antakse üle aktiga, mis kohustab seda kasutama sihtotstarbekalt kuni 01.09.2026.

Jäätmeseaduse § 13612 alusel on kõikidele jäätmevaldajatele kohustuslik biojäätmete tekkekohal liigiti kogumine hiljemalt 2023. aasta lõpuks.

Loe lähemalt SIIT.

Tänavu jaanuaris otsustas keskkonnainvesteeringute keskus toetada 31 kohaliku omavalitsuse biojäätmete kompostrite ja konteinerite ostu üle 1,4 miljoni euroga. Õnnelike toetuste saajate hulka mahtus Järvamaa omavalitsustest üksnes Türi vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles