Kohtla-Järve struktuuriüksuses alustas õpingutega eestikeelne hooldustöötajate töökohapõhine õpperühm

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

​Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuses toimus täna hooldustöötajate töökohapõhise õpperühma avaaktus – kokku alustas õpinguid 17 õppurit Ida-Virumaa tervise- ja sotsiaalvaldkonna asutustest. Haiglates ja hooldekeskustes töötavad õppurid saavad õpingute järel hooldustöötaja kutsetunnistuse. Hooldustöötajate õppeaeg on kaks aastat ning õppekeeleks on eesti keel.

“Töö, pereelu, harrastuste ja õppimise ühildamine on täiskasvanud õppijale võimetekohane tegevus, millega kenasti hakkama saadakse. Selline on kõrgkooli aastatepikkune kogemus. Töökohapõhine õpe võimaldab haridusasutusel ja tööandjal koos õppetööd korraldada ja selle läbi motiveerida õppijat ja organisatsiooni,” ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Kutseõppe osakonna juhataja Piret Tamme lisas: „Mul on hea meel, et õppekeeleks on eesti keel. See näitab, et ka Ida-Virumaal on võimalik õppida ja õpetada eesti keeles. Loomulikult on õppijatel alguses raske, kuid me toetame neid ja riigikeele õpe algab juba kolmapäeval. Kõik 17 õppijat on innustunud ja ma väga loodan, et kohtun kõigiga ka 2024 juunis lõpetamisel.“

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise- ja heaoluvaldkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on tagada valdkonna spetsialistide järjekestvus, arendada siseriiklikku ja rahvusvahelist koostööd ning viia läbi uurimis- ja arendustegevust. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes (nt Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles