VIDEO ⟩ "Kõik! Läbi!" ehk ralliauto sõiduvõimetuks muutumiseks ei läinudki suurt midagi vaja

Järva Teataja
Copy
Järvalased Saaremaa rallil. Rainer Paavel/Tiina Ehrbach.
Järvalased Saaremaa rallil. Rainer Paavel/Tiina Ehrbach. Foto: Erakogu

Lõppenud Eesti autoralli meistrivõistluste viimasel etapil, reedel ja laupäeval sõidetud legendaarsel Saaremaa rallil oli väljas omajagu Järvamaa taustaga sõidumehi. Kahjuks leidus neid omajagu ka katkestajate seas. 

Üheks katkestajaks oli koos kaardilugeja Tiina Ehrbachiga sõitev Paide mees Rainer Paavel. 

Rainer Paavel sõnas, et seekordne ralli oli ülesehituselt põnev, sest oli nii uusi lõike kui ka juba tuttavaid radu. «Reedese päeva võtsime kindlas tempos, et laupäeval kindlasti stardis olla,» selgitas ta. «Reedesed ajad olid keskpärased, laupäeva alustasime tempokamalt, sõitsime välja häid aegu, arvestades tehnikat ja kogemusi. Päeva parim katse oli vahest kuues, kus saime kirja klassi viienda aja kirja. Tasub märkida, et klassis stardis 26-27 ekipaaži.»

Paavel sõnas veel, et nad liikusid tõusvas tempos, kuni Jööri katsel trampliinilt maandudes lõhkusid jõuülekannet ja olid sunnitud katkestama. 

Antud juhtum, kus Mitsubishi Lancer Evo 9l kaovad sõidu pealt käigud, jäi ka videosse. Paavel ise võttis olukorra vastu rahulikult, nentides vaid: "Kõik! Läbi!" 

«Kogu hooaja vältel on ette tulnud probleeme tehnikaga, aga üldiselt jääme arenguga rahule. Meeleolul langeda ei lase, kohe, kui rahulikum hetk käes, hakkame uue hooaja plaane tegema, püssi põõsasse visata on veel vara,» lausus ta hiljem. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles