Kesklinnas on siiski võimalik kauplust pidada

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Roometi Rõivaäri pidas teise sünnipäeva puhul kliente meeles allahindlusega ning pakkus kõigile läbiastujaile kohvi ja torti.
Roometi Rõivaäri pidas teise sünnipäeva puhul kliente meeles allahindlusega ning pakkus kõigile läbiastujaile kohvi ja torti. Foto: Anne Põder
  • Hoolivad kliendid hoiavad kaubad liikumises
  • Suurim trump on soodne hind
  • Kaup saabub piiri tagant

Vastupidi üldlevinud arvamusele, et Paide kesklinnas sureb kaubandus peagi välja, tähistas Roometi Rõivaäri esmaspäeval teise tegevusaasta täitumist. Ostjate puuduse üle ettevõtja ei kurda.

Rõivaäri perenaine Kaie Roomet ütles, et nüüd peaks küll kõigil paidelastel selge olema, et kauplus on tulnud Paidesse selleks, et jääda. «Kaks aastat pole pikk aeg, kuid oleme selle ajaga saanud endale palju hoolivaid püsikliente, kes käivad kaupluses iga nädal ja on meid omaks võtnud,» lausus ta.

Roomet märkis, et just ostjate abiga on ta saanud oma ette­võtet arendada ja kaupa uuendada. «Põhiliselt liiguvad tooted Saksamaalt, Ungarist, Itaaliast, Inglismaalt ja Poolast,» lisas ta.

Kaup jõuab Roometini kullerfirmade kaudu ilma vahendajateta. «Minu eesmärk on kaup poodi saada võimalikult soodsate hindadega,» sõnas ta ja lisas, et selle eest on ostjad väga tänulikud.

Samuti püüab Roomet hoida kauba liikuvuses. Ta teab, et osa ostjaid märkab kohe, kui esemed jäävad letile pikemalt seisma. «Ma ei tee siin muuseumi, vaid müün asjad võimalikult ruttu maha, et uued jälle peale tuua,» lausus ta.

Kauplust toetab ka Facebooki müügiplatvorm ja peatselt valmiv e-pood. «Facebooki kaudu olen rõivaid ja jalatseid müünud juba ligi kaheksa aastat,» märkis ta ja lisas, et elukutselt on ta kõrgharitud raamatupidaja, kellele meeldib asjaajamistes täpne ja korrektne olla.

Kuigi Kaie Roomet ja teda ettevõtmises toetav perekond elavad Järva-Jaanis, pole nad kaupluse rajamist Paidesse selle kahe aasta jooksul kordagi kahetsenud. «Mulle meeldis see Tallinna tänava maja ja selle ruumid kohe. Siin on piisavalt müügipinda ja laoruumi ning maja taga privaatne parkla. Ostjail on hea tänavalt otse sisse astuda ja mööda jalutades akendest uutele kaupadele pilk peale heita,» põhjendas ta.

Kui muidu oli Roomet valdavalt leti taga müümas või palus oma perelt või tuttavatelt abi, siis nüüd on tal mõnda aega poes müüja, kelle kohta ostjail on öelda üksnes kiidusõnu. «Loodan, et ta jääb meile ning mina saan rohkem kauba hankimisele keskenduda,» märkis ta.

Kahele aastale tagasi vaadates ütles Roomet, et sattus kaupluse avamisega halba aega. «Saime vaevu mõne kuu lahti olla, kui tulid karmid koroonapiirangud, mille tõttu tuli kauplus sulgeda,» sõnas ta.

Kauplemiseks tuli leida teisi lahendusi. Roomet ütles, et keskendus siis rohkem veebimüügile ja tegi isegi poe ukse taga välimüüke, et inimesed nende olemasolu Paides päris ära ei unustaks. «Vaatamata raskele esimesele aastale tuli teine aasta palju parem. Siis inimesed justkui pääsesid paisu tagant ja kõik tahtsid kaotatud aja ostlemisega tasa teha,» lausus ta.

Kindlat kaubaartiklit, mida inimesed tema rõivaärist ostavad, Kaie Roomet nimetada ei osanud. «Jalatsid on ehk üks nõutumaid asju ja rõivad ka, aga läheb ka pudukaupu, mänguasju ja kotte,» ütles ta. «Oleme paindlikud ja arvestame paljugi klientide soovidega. Mida küsitakse, seda püüame hankida.»

Sünnipäevanädala puhul teeb Roomet kõikidele toodetele allahindlust, mis on poe klientidele kingitus.

Roomet loodab, et kauplusel läheb ka edaspidi hästi ning Paide kesklinna tuleb selliseid väikeseid toredaid ja ühtehoidvaid poekesi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles