Paide kõnniteedele jõudis uus ja kaasaegne tänavahooldusmasin

Järva Teataja
Copy

Paide Haldus alustas sellest nädalast Paide linna kõnniteede hooldamist uue kaasaegse masinaga, mis on spetsiaalselt mõeldud kõnniteede korrashoiuks.

„Selle masinaga oleme Paide teehoolduses astunud suure sammu edasi – see on väike, kompaktne ning mis peamine, väga paindlik. Masinaga saab teha erinevaid tänavahooldustöid - puhastamine, pesemine, liivatamine, tolmuimemine, lumelükkamine,“ kirjeldas abilinnapea Karl Jakobson. „Iga töö jaoks on masinal erinevad lisad, mille vahetamisega saab hakkama ka üks inimene, meie puhul siis sõiduki juht.“

Tänavahooldusmasin Citymaster 1650 on toodetud Saksamaal, Paide Haldus sõlmis masina kasutamiseks maaletoojaga 5-aastase rendilepingu. „Nägin seda masinat esmakordselt Tartus maamessil ning seal avanes võimalus seda ka proovida. Sarnaseid sõidukeid kasutavad oma kõnniteede hooldamiseks ka näiteks Tallinn ja Tartu. Tegemist on tänavahoolduse viimase sõnaga ning mõeldud teehooldust tegema ka öösiti, kuna töötab väga vaikselt,“ rääkis Paide Halduse juhatuse liige Peeter Saldre.

Citymaster hakkab Paide kõnni- ja pargiteid hooldama igapäevaselt vastavalt vajadusele. Tänaseks on Paide Haldus välja koolitanud ka kaks juhti. Kõnniteid on Paide linnas ligi 26 kilomeetrit. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles