Fotokonkursile laekus ligi 150 jäädvustust

Järva Teataja
Copy
Pildistamine.
Pildistamine. Foto: Aivar Aotäht

Järva valla sünnipäeva raames kuulutati aprillis välja fotokonkurss „5 ilusat hetke Järva vallas." Konkursil oodati jäädvustama Järva valla imelist, võimast, meeleolukat ja rikast elukeskkonda.

Kokku laekus konkursile ligi 150 eriilmelist tööd 50 autori poolt. Jäädvustuste seas oli nii maastiku pilte, looma-linnu pilte kui ka sündmuseid ja inimesi.

Esitatud töid hindas kolme liikmeline žürii, kuhu kuulusid Järva vallavanem Toomas Tammik, Koeru Kultuurimaja direktor Eva Linno ning Järva vallast pärit loodusfotograaf Ingmar Muusikus.

„Konkursil nägime täpselt seda, mida otsisime," sõnas Tammik. Tema sõnutsi on hea tõdeda, et valla elanikud on aktiivsed. „See andis kinnitust, et Järva vallas on ilusaid kohti ja sündmuseid palju."

"Väga huvitav oli fotode valimise juures osaline olla just seetõttu, et näha, millised ilusad hetked inimestele meeldivad ja korda lähevad. Iga foto on oma looga väga eriline ja parimad pildid tekitasid mõnusat äratundmist heast valgusest, kompositsioonist ja viisid mõtted Järva valda iseloomustavatele ilusatele hetkedele," selgitas Linno.

„Kümmet võidupilti oli keeruline valida, kuna pildid olid tehtud erinevates kategooriates," tunnistas Muusikus. Tema arvates oli iga pilt omanäoline, kuid lõpuks mängis ka üldine pildi kvaliteet valikut.

Žürii hinnangul jäädvustas parimad hetked Järva vallas:

  • Ireen Trummer piltidel „Sügis" ja „Sugalepa"

  • Maarja Freibach jäädvustusel „Kodu"

  • Eeka Rõmmelgas

  • Nadežda Maran looduspildis „Päikesetõus"

  • Taiga Laur hetkega keksumängust

  • Kalvi Kirspuu ja Ana Bya Aedmaa pildiga „Moortorratas"

  • Sirle Eelma jäädvustustega Koigi metsaelanikest (3tk).

Fotokonkursi raames välja valitud kümnest tööst koostatakse näitus Koeru Kultuurimajja, millega on võimalik tutvuda 17.oktoobrist- 17. novembrini. Parimate võidutööde autoreid tunnustatakse Järva valla sünnipäeva aktusel 21. oktoobril kell 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles