SIAL Paris tutvustab end kui viiepäevast toidutootjate inspiratsiooniallikat, mis võimaldab avastada toiduainetööstuse trende ja uuendusi. Messi raames toimuvad erinevad üritused, innovatsioonivõistlus ning toodete esitlused, tutvustatakse uusi toidutootmistehnoloogiaid ning toidutootmise start-up-e. SIAL Talks raames räägitakse nii jätkusuutlikust toidutootmisest, digitaliseerimisest, tarbimistrendidest tulevikus kui paljust muust toiduga seotud aktuaalsetest teemadest.
Käesoleval aastal on Eesti ettevõtete stendid esindatud liha-, piima-, gurmee-, mahe-, joogi- ja kondiitritoodete hallides. Oma toodangut tutvustavad maailmale 15 toidutootjat: Artisan Honey OÜ, Nõo Lihatööstus OÜ, Linnamäe Lihatööstus AS, Farmi Piimatööstus AS, Solbritt AS, Saaremaa DeliFood OÜ, Balsnack International Holding AS, Eesti Sai OÜ, Eesti Pagar AS, Saku Õlletehas AS, A. Le Coq AS, Salvest AS, Lojal OÜ, Puljong OÜ, Laava Tech OÜ.
Jane Bitter, Solbritt AS-i ekspordijuht rääkis, et neil on üle 80-aastase kogemusega tehas Raplas, kus toodetakse ELi nõuetele vastavaid imikute piimasegusid, mida müüakse üle maailma. Ettevõtte suuremateks turgudeks on näiteks Vietnam, Kambodža ja Iraak. SIALi rahvusvaheline mess on hea platvorm kohtuda potentsiaalsete klientidega ning maailmale tutvustada piimasegusid, mille tootmisel on kasutatud vaid Euroopast pärit kõrgekvaliteetseid tooraineid, kaasaegset tehnoloogiat ning ranget kvaliteedikontrolli.
Farmi Piimatööstus AS-i ekspordijuht Risto Müürsepp sõnas, et kuigi SIALil tutvustatakse ka ettevõtte klassikalisi piimatooteid, otsitakse sel aastal suuremat turgu ettevõtte poolt pakutavale taimsele toodangule. Inimesed eelistavad üha rohkem tarbida taimset toitu ning SIALi rahvusvaheline mess võimaldab leida uusi ekspordipartnereid.