Pärnu jõkke lasti sadu tuhandeid noorkalu

Copy
RMK Põlula kalakasvatustalituse nõuniku Ene Saadre sõnutsi asustatakse kalu tavaliselt jõkke kaks korda aastas, kui kasvanduse ja jõevee temperatuur on enam-vähem ühesugune.
RMK Põlula kalakasvatustalituse nõuniku Ene Saadre sõnutsi asustatakse kalu tavaliselt jõkke kaks korda aastas, kui kasvanduse ja jõevee temperatuur on enam-vähem ühesugune. Foto: Urmas Luik

Põlula kalakasvanduse spetsialistid lasid Pärnu jõkke asurkondade taastamise eesmärgil noorkalu, kellest põhiosa moodustasid lõhed ja siiad.

RMK Põlula kalakasvatustalituse nõunik Ene Saadre rääkis, et nad lasid sügisel Pärnu jõkke ühesuviseid lõhesid kokku 124 200 isendit, keskmise kaaluga seitse kuni kümme grammi.

Saadre sõnutsi jäävad lõhed enne merre laskumist jõkke elama veel pooleks kuni poolteiseks aastaks, mistap need tuli jões hajutada sobivatesse elupaikadesse. Seepärast jagati lõhed laiali ja lasti vette 14 asukohas. “Tegime seda tööd kaks päeva, alustades Türi-Allikult ja lõpetades Sindi kärestikul,” lausus Saadre Pärnu Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles