Jõuluvana Preedik koos abilistega loodab tänavu jõuda rohkemate lasteni

Järva Teataja
Copy
Jõuluvana Preedik Koerus
Jõuluvana Preedik Koerus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sellel aastal on jõuluvana Preedikul ja ta abilistel soov viia jõulumeeleolu Järva valla piirest väljapoole. Kavas on kommikotiga rõõmustada ka Türi valla ning Paide mudilasi. 

Päkapikud pole ka sellel suvel puhanud ja valminud on jõuluvana Preediku oma koduleht, kus võimalik oma panus heategevusse teha otse läbi makselingi. "Iga toetus aitab meil jõuda lasteni, kes meid ootavad," annab jõuluvana Preedik teada ja lisab, et nagu igal aastal on ka see aasta soov jõuda rohkem kui eelmisel aastal.

Ligi seitse aastat tagasi otsustas jõuluvana Preedik tuua Järva-Jaani lastele jõulurõõmu. Esimesel aastal sõitis Järva-Jaani vahel ringi traktor, mille roolis oli põhjapõder ning kastis istusid jõuvana Preedik ja päkapikk. Aastatega kasvas soov aina rohkemate lasteni jõuda ja selleks vahetas Preedik traktori suure jõuluauto vastu, et jõuda ka kaugemale.

Praegu käibki tihe nokitsemine Preediku sõiduvahendi korrastamisega , et ei tekiks tõrkeid kinkide jagamisel.  Jõuluvana Preediku eriti soojad tänusõnad kuuluvad kodulehe tegemise eest Marek Lillemaale ning masina eest hoolitsevale Arvi Luukile.

Eelmisel aastal pidi Järva valla volikogu liikme Priit Seire olemise ja häälega jõuluvana Preedik küll ise koroonaviiruse tõttu koju jääma, kuid tema abilised, kaks jõuluvana ning kaks päkapikku jagasid maiustusi pea tuhandele lapsele.

Kahel jõulueelsel päeval toimus vahva ringsõit mööda Järva valla asulaid. Koos tantsiti, lauldi, loeti salme ja mängiti ringmänge. "Siiras laste rõõm ning lustlik jõulutunne teevad meie kodukandi paremaks, neid ei saa vahetada ka kogu maailma rikkuste vastu," on jõuluvana kindel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles