Põllumehed tulevad virtsapüttidega raekoja ette

Tiit Reinberg
Copy
Sargvere PÜ juht Toomas Uusmaa näitab 20tonnist lägamahutit, millega ta kavatseb sõita Paide raekoja ette meelt avaldama, kui linnajuhid otsustavad maamaksu kahekordseks tõsta. Uusmaa ütleb, et see pole tal ainus lägapütt ja küllap leidub siinsete põllumeeste seas mõttekaaslasi, kes on valmis aktsiooniga ühinema.
Sargvere PÜ juht Toomas Uusmaa näitab 20tonnist lägamahutit, millega ta kavatseb sõita Paide raekoja ette meelt avaldama, kui linnajuhid otsustavad maamaksu kahekordseks tõsta. Uusmaa ütleb, et see pole tal ainus lägapütt ja küllap leidub siinsete põllumeeste seas mõttekaaslasi, kes on valmis aktsiooniga ühinema. Foto: Tiit Reinberg

Paide linna juhid plaanivad tõsta järgmisest aastast põllumaa maksumäära seniselt ühelt protsendilt kahele protsendile. Põllumehed lubavad, et kui Paide linnavolikogu sellise otsuse vastu võtab, siis ei tule nad raekoja ette mitte plakatite, vaid hiiglaslike virtsapüttidega.

Paide linnavolikogu tänasel istungil on ühe punktina arutusel Paide linnavolikogu määruse «Paide Linnavolikogu 21. detsembri 2017 määruse nr 48 «Maamaksumäär ja maamaksust vabastamise alused» muutmine» eelnõu esimene lugemine.

Bürokraatliku kõlaga päevakorrapunkt tähendab seda, et kui volikogu eelnõu vastu võtab, siis peavad põllumehed oma haritava maa eest maksma senise ühe protsendi asemel igal aastal kaks protsenti maamaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles