Maamaksu tõstmise arutelu Paide linnavolikogus kujunes tuliseks, otsus tehakse järgmisel istungil

Eva Klaas
, reporter
Copy
Sargvere PÜ juht Toomas Uusmaa näitab 20tonnist lägamahutit, millega ta kavatseb sõita Paide raekoja ette meelt avaldama, kui linnajuhid otsustavad maamaksu kahekordseks tõsta. Uusmaa ütleb, et see pole tal ainus lägapütt ja küllap leidub siinsete põllumeeste seas mõttekaaslasi, kes on valmis aktsiooniga ühinema.
Sargvere PÜ juht Toomas Uusmaa näitab 20tonnist lägamahutit, millega ta kavatseb sõita Paide raekoja ette meelt avaldama, kui linnajuhid otsustavad maamaksu kahekordseks tõsta. Uusmaa ütleb, et see pole tal ainus lägapütt ja küllap leidub siinsete põllumeeste seas mõttekaaslasi, kes on valmis aktsiooniga ühinema. Foto: Tiit Reinberg

Täna arutati Paide linnavolikogus kava tõsta järgmisest aastast põllumaa maksumäära seniselt ühelt protsendilt kahele protsendile. Arutelu kujunes tuliseks. Ettepanek eelnõu lugemine lõpetada, mis tähendanuks ühtlasi, et teema on päevakorrast maas, piisavalt toetust ei leidnud. Eelnõu otsustati saata teisele lugemisele. 

Paide linnavolikogu tänasel istungil oli ühe punktina arutusel Paide linnavolikogu määruse «Paide Linnavolikogu 21. detsembri 2017 määruse nr 48 «Maamaksumäär ja maamaksust vabastamise alused» muutmine» eelnõu esimene lugemine.

Bürokraatliku kõlaga päevakorrapunkt tähendab seda, et kui volikogu eelnõu vastu võtab, siis peavad põllumehed oma haritava maa eest alates järgmisest aastatast maksma senise ühe protsendi asemel igal aastal kaks protsenti maamaksu. Vastvalt seadusele võibki põllumaa maksustamise määr olla maksimaalselt kaks protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles