Türi saab uue linna läbiva promenaadi

Järva Teataja
Copy

​Türi keskuse avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võitis arhitektuuribüroo Arhitekt Must ideekavandiga VÕNGE. Võidutöö pakub Türile raudteejaamast kuni tehisjärveni linna läbiva promenaadi ehk kesktelje rajamist, mis läbi linna kulgedes laieneb siin ja seal erinevateks taskuväljakuteks või -parkideks.

„Hea avaliku ruumi“ jätkuprogrammi raames toimunud võistluse korraldas Türi Vallavalitsus koostöös Eesti Arhitektide Liiduga. Arhitektuurivõistluse osalejatelt oodati visiooni, kuidas kujundada Türi kesklinna uus avalik ruum nii, et tehisjärvega oleksid ühendatud raudteeäär, raudteejaam, aga ka ajalooline vabrikuküla. Uue keskuse olulised osad on ka Viljandi tänav, kultuurikeskuse park ning tehisjärve ja Püha Martini kirikut ümbritsev ala.

„Võistlustöö autorid on keskse lahenduse tuletanud kontekstist endast. Raudteejaamast kuni tehisjärveni tekib uus linna läbiv promenaad, mis keskuse avalike hoonete läheduses laieneb külgmisteks väljakuruumideks. Keskmest kaugemates alades on teljele lisatud taskuparke, mis rikastavad kulgeja teekonda ning loovad ruumilise orientiiri,“ kommenteeris võidukavandi ideed Türi abivallavanem Elar Niglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles