Järvamaa noored muusikud näitasid end heast küljest

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Tublid Koeru pillilapsed Lilian Perlin (vasakul) ja Kiira-Marii Sirila.
Tublid Koeru pillilapsed Lilian Perlin (vasakul) ja Kiira-Marii Sirila. Foto: Erakogu

Türi ja Koeru muusikakoolide flöödiõpilased osalesid edukalt David Otto Wirkhausi nimelisel puhkpillikonkursil Kõrvekülas.

Võistumängimise korraldasid koostöös Tartu valla muusikakool ja Tartu vallavalitsus. Konkursi eesmärk on populariseerida puhkpillimuusikat, propageerida noorte seas puhkpillimängu ja muusikaharidust ning innustada noori esitama Eesti muusikat.

Osalejad jagunesid erinevatesse pillirühmadesse: plokkflöödid; flöödid; oboed ja fagotid; klarnetid; saksofonid; trompetid; metsasarved; madalad vaskpillid (aldid, eufooniumid, tromboonid, tuubad); löökpillid.

Türi muusikakoolist osales kokku viis õpetaja Viia Ivaski flöödiõpilast, kes kõik esinesid väga hästi. Kõikide pillimängijate kontsertmeister on Siret Heinaste.

Flöödiõpetaja Viia Ivaski (vasakult) õpilased Kryslin Rass ja Kristiina Theresa Miller saavutasid auhinnalised kohad. Nende kontsertmeister on Siret Heinaste (paremal).
Flöödiõpetaja Viia Ivaski (vasakult) õpilased Kryslin Rass ja Kristiina Theresa Miller saavutasid auhinnalised kohad. Nende kontsertmeister on Siret Heinaste (paremal). Foto: Türi muusikakool

Koeru muusikakooli esindas kaks flöödimängijat, kelle õpetaja on Kerstin Laanemets ning kontsertmeistrid Marko Sirila ja Jana Peäske. Ka Koeru tüdrukud mängisid auhinnaliste kohtade vääriliselt.

TULEMUSED

I vanuserühm (kuni 10 a):

I koht: Henri Veeberg, Türi muusikakool

III koht: Kiira-Marii Sirila, Koeru muusikakool

II vanuserühm (11-12 a):

II koht: Eliise Aus, Türi muusikakool

III koht: Annaliisa Aren, Türi muusikakool

III vanuserühm (13-14 a):

II koht: Lilian Perlin, Koeru muusikakool

III koht: Kristiina Theresa Miller, Türi muusikakool

IV vanuserühm (15 a ja vanemad):

II koht: Kryslin Rass, Türi muusikakool

Tublid Türi flöödimängijad (vasakult) Henri Veeberg, Annaliisa Aren, Eliise Aus ja Kristiina Theresa Miller.
Tublid Türi flöödimängijad (vasakult) Henri Veeberg, Annaliisa Aren, Eliise Aus ja Kristiina Theresa Miller. Foto: Türi muusikakool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles