ERM ootab igaühe fotot oma isast

Järva Teataja
Copy
Foto: Kalmer Lehepuu

Isadepäeval, 13. novembril avaneb Eesti Rahva Muuseumis kaks isadele pühendatud näitust. Üks on isa Aarest ja teine on kõikidest teistest isadest. Kalmer Lehepuu näitust Minu isa“ isa Aarest ja tema tegemistest näeb muuseumis küll juba 20. oktoobrist, ent pidulik avamine koos isa Aarega toimub siiski isadepäeval.

Teisele „Minu isa“ näitusele on oodatud kõikide isade fotod. Isad nii puhkehetkel kui mõnd tööd tegemas, isad nii reisil olles poseerimas kui lastega hullamas. Ehk oodatud on fotod, kus on tabatud isade igapäevaelu. ERM trükib saadetud faili A4 mõõtu fotoks, mis jõuabki näitusele.

Foto oma isast palub ERM saata 5. novembriks e-adressil reet.mark@erm.ee

Mõned nõuanded:

  • Fotofaili lühim külg võiks olla vähemalt 2000 pikslit.

  • Lisa e-kirjale kaasa fotol kujutatud isa nimi ja vanus ning foto autori nimi (pea ikka silmas, et fotol olijad on Sulle andnud ka nõusoleku olla jäädvustatud ja näitusel esindatud).

  • Fotod võivad olla nii väga palju aega tagasi tehtud kui hiljuti üles võetud.

  • Kuna fotod lähevad hiljem ka ERMi kogudesse, et hilisemad põlved ka neid näeksid, siis võimalusel lisa fotole kaasa mõned laused: kus foto tehtud on, mis tegevused on pildil kajastatud, mis toimumas oli.

Kõik pildid saavad 13. novembril avataval näitusel oma auväärse koha. Kõigi isade näitus ERMi silla-alal jääb avatuks kuni 5. detsembrini, Kalmer Lehepuu näitus „Minu isa“ aga 5. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles