Baltimaade suurim toiduainetööstuse katlamaja kerkib Paidesse

Urmas Glase
Copy
Adven Eesti projektide direktori Priit Tiidu (vasakul) ja projektijuht Raimo Rebo selgitusel töötab uut piimatööstust auruga varustav katlamaja hakkpuidul, kuid tarnekindluse tagamiseks paigaldatakse ka katlad, mis võimaldavad kütta LNG ja õliga.
Adven Eesti projektide direktori Priit Tiidu (vasakul) ja projektijuht Raimo Rebo selgitusel töötab uut piimatööstust auruga varustav katlamaja hakkpuidul, kuid tarnekindluse tagamiseks paigaldatakse ka katlad, mis võimaldavad kütta LNG ja õliga. Foto: Urmas Glase

Adven püstitab E-Piima uue, Paidesse rajatava tehase kõrvale moodsa taastuvenergia lahenduse, millest saab Eesti suurim toiduainetööstust varustav katlamaja, mille tootmisvõimsus on kaks korda suurem kui kogu Paide linna soojatarbimine.

Kuigi piimatööstuse katla­maja opereeriva Adven Eesti projektide direktor Priit Tiit ütles, et ettevõte varustab toasoojaga näiteks Rakvere või Põltsamaa linna, aga Paides sellele turule sisenemise kavatsust ei ole ja keskendutakse E-Piima piimatööstuse auruga varustamisele.

Üle kümne miljoni eurone investeering, mis on Adveni suurim toiduainetööstuse ettevõtte tarvis rajatud katlamaja Baltimaades, võimaldab juustu ja vadakupulbri valmistamiseks toota auru 45 tonni tunnis. «Kui midagi sellist Eestist veel otsida, siis vahest Rakvere lihakombinaat on võrreldav, samas teiste suuremate piimatööstuste katlamajad on oma kolm korda väiksemad,» lausus Tiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles