Selgusid Türi valla kaasava eelarve tulemused

Järva Teataja
Copy
Laupa põhikoolis tervitab tavapäraselt uut kooliaastat sadakond õpilast, ja õpilaste arv ei paista kahanevat.
Laupa põhikoolis tervitab tavapäraselt uut kooliaastat sadakond õpilast, ja õpilaste arv ei paista kahanevat. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Nädal tagasi lõppes hääletamine Türi valla kaasava eelarve projektide toetuseks ning kolmapäeval kogunes kaasava eelarve ajutine komisjon, et e- ja paberhääled kokku lugeda.

Kokku oli kehtivaid hääli 852 mis on mõnevõrra rohkem kui viimasel kolmel aastal. Kaasava eelarve komisjoni esimees Kati Nõlvak tõi välja, et kui varasematel aastatel on võistlustules olnud 10 ideed, siis sel aastal said kodanikud hääletada viie idee vahel. „Kui viimasel kolmel aastal on häälte arv olnud 830 ringis ning need on jagunenud 10 idee vahel, siis seekord on statistiliselt ühe idee kohta hääletajaid kaks korda rohkem," rõõmustas Nõlvak.

Kõige rohkem hääli kogus Laupa mõisaparki muusikainstrumentide soetamine ja paigaldamine. Kokku sai idee 312 häält, millest 153 olid e-hääled ning 159 olid paberhääled. Teisele kohale tõusis Kabala mõisapargi staadioni palliplatsi katete uuendamine, mis kogus 148 e-häält ja 60 paberhäält ehk ühtekokku 208 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles