Tunnustatud parimate sõjaajaloost kirjutajate seas on ka järvalane

Urmas Glase
Copy
Eelmisel nädalal pani sõjamuuseum õla alla Eesti esimesele metsavendluse teemalisele lastelaagrile. 15 gümnasisti üle Eesti alustasid oma sügisest koolivaheaega matkaga metsavendade radadel Järvamaal Simisalus ajaloolase, Eesti Mälu Instituudi vanemteaduri ja Eesti sõjamuuseumi teaduri Peeter Kaasiku (paremal) juhtimisel. 
Tundub, et rabasaarelt leiti isegi Erna salga peatuskoht 1941. aastal.
Eelmisel nädalal pani sõjamuuseum õla alla Eesti esimesele metsavendluse teemalisele lastelaagrile. 15 gümnasisti üle Eesti alustasid oma sügisest koolivaheaega matkaga metsavendade radadel Järvamaal Simisalus ajaloolase, Eesti Mälu Instituudi vanemteaduri ja Eesti sõjamuuseumi teaduri Peeter Kaasiku (paremal) juhtimisel. Tundub, et rabasaarelt leiti isegi Erna salga peatuskoht 1941. aastal. Foto: Olev Kenk/ERR

Täna teatavaks tehtud Eesti sõjamuuseumi ja kaitseministeeriumi poolt  väljaantava Hendrik Sepa nimelise sõjaajaloo preemia laureaadid, kelle seas jäi artiklipreemiat jagama Järvamaal elava ajaloolane.

Sõjamuuseum tunnustas möödunud aasta Eesti parimaid sõjaajaloost kirjutajaid. 2021. aasta Eesti parimad sõjaajaloost kirjutajad on Arto Oll ja Reet Naber, kes pälvisid raamatupreemia kaptenmajor Bruno Linnebergi biograafia eest, ning  Toivo Kikkas ja Järvmaa mees Peeter Kaasik, kelle vahel läks jagamisele artiklipreemia.

„Preemiale esitatud publikatsioone on aasta-aastalt rohkem ja ka žanriliselt on pilt kirju. Selle pealt võib öelda, et Eesti sõjaajaloo uurimine on heas seisus,“ täheldas hindamiskomisjoni esimees, Tartu ülikooli Eesti ajaloo kaasprofessor Ago Pajur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles