Tallinnas selgusid maailma parimad noored maastikuehitajad

Järva Teataja
Copy
Kõige populaarsem eriala Luual on maastikuehitus.
Kõige populaarsem eriala Luual on maastikuehitus. Foto: EVE NAABER

24.–27. oktoobrini Eestis toimunud ülemaailmsel kutsemeistrivõistlusel maastikuehituses kuulutati lõputseremoonial välja maailma parimad maastikuehitajad. Esimese koha sai võistlusel Šveitsi, teise koha pälvis Jaapani ja kolmanda koha Ungari võistkond. Eesti sai 15. koha.

Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Kristi Vinter-Nemvalts usub, et kutsemeistrivõistluse suursündmus kasvatab noorte huvi maastikuehitaja eriala vastu veelgi.

„Loodetavasti need sajad noored, kes võistlust messihallis külastasid ja noorte meistrite käe all valminud näidisaedu nägid, said innustust ning ehk ka inspiratsiooni tulevikus eriala valimiseks. Tahan kindlasti kiita ja tunnustada meie kutseõpetajaid ja eksperte, kes meie õppurid on maailmatasemele koolitanud. Samuti väga suur tänu Harno kolleegidele, kutseõppeasutustele, ettevõtetele, kohtunikele – kes selle võistluse korraldamise on võimalikuks teinud,” rääkis Vinter-Nemvalts.

24.-27. oktoobrini kestnud noorte maailmameistrivõistlus maastikuehituses tõi Eesti Näituste messihalli 16 riigi parimad kutseõppurid. Tallinnas olid esindatud Austria, Belgia, Kanada, Šveits, Kolumbia, Saksamaa, Eesti, Hispaania, Soome, Prantsusmaa, Ungari, Itaalia, Jaapan, Holland, Rootsi ja Taiwan.

Eestit esindasid Räpina Aianduskooli lõpetanud Kerly Väinsar ja Siim-Robin Noorem ning Eesti meeskonna juhendajana ja eksperdina Mairold Mänd.

Mairold Mänd: „Jäin meie võistlejatega rahule. Meie noored tegid hea soorituse ja arvestades, et töö oli raske, said nad selle siiski valmis. Võistlus oli kõigile raske ning tiimid väga tasavägised. Võimalus võistelda siinsamas Eestis oli ajalooline. Olen ka korraldusega ülirahul. Kõik vabatahtlikud ja korraldustiim nägid palju vaeva ja see tasus ära. See oli parim WorldSkills võistlus nii ekspertidele, kui ka võistlejatele,“ rääkis Eesti tiimi juhendaja.

Võistlustööna tuli võistkondadel nelja päeva jooksul ehitada ühesugustes tingimustes näidisaed.

Võistlus on osa WorldSkills Competition 2022 Special Edition’ist, mis toimus 15 riigis 12 nädala jooksul.

Võistlust korraldasid Haridus- ja Noorteamet ning Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Ardens OÜ ja Eesti Maastikuehitajate Liiduga. Võistluse korraldamisele panid õla alla üle 20 Eesti ettevõtte. Võistluse rahvusvaheline suursponsor on Samsung Electronics, Stablia ja AutoDesk.

Lisainfot WorldSkills võistluste kohta leiab www.worldskillsestonia.ee või www.worldskills2022se.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles