Maakonna suurpeole tullakse ka Hiiumaalt ja Rakverest

Järva Teataja
Copy
Foto: Järvamaa laulu- ja tantsupidu

31. oktoobril lõppes kollektiivide registreerimine Järvamaa laulu- ja tantsupeole „Hingesugulane“. Kokku pani end kirja 63 koori ja rahvapilliorkestrit ning 130 tantsu- ja võimlemisrühma.

Lisaks kolme Järvamaa omavalituse kooridele ja rühmadele registreerus peole suur hulk kollektiive väljastpoolt maakonda – Tallinnast, Tartust, Viljandist, Rakverest, Hiiumaalt, Avinurmest, Elvast, Kuusalust, Vändrast ja mujalt.

Peo projekti- ja kunstilise juhi Marika Kuusiku sõnul on külaliskollektiivide rohkus väga tervitatav. „See seab korraldajatele suure vastutuse, sest soovime jätta oma peost suurepärase mälestuse. Kindlasti on see reklaam Järvamaale ja ka Paidele. Peame koos mõtlema, mida veel saame oma külalistele pakkuda, et see teekond Eestimaa südamesse ei jääks ainsaks korraks. Teise külje pealt annab nii kooride kui tantsurühmade rohkus ka meie oma kollektiividele tõelise suure peo tunde. Eriti oluline on see tunne lastekollektiividele, kes kannavad edasi meie traditsioone,“ on Kuusik rõõmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles