Noored sümfoonikud avavad laulupeo eelproovide maratoni

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eesti interpreedid hakkavad mängima haruldastel keelpillidel.
Eesti interpreedid hakkavad mängima haruldastel keelpillidel. Foto: Eesti Pillifond

Virumaa ja Järvamaa noored harrastussümfoonikud kogunevad sel laupäeval Rakverre. Vabaduse Koolis antakse sellel korral start XIII noorte laulupeo maakondlike eelproovide maratonile. Tavaliselt algavad nii sümfooniaorkestrite kui ka teiste kollektiivide eelproovid alles jaanuaris.

"Noorte laulu- ja tantsupidu toimub koroona tõttu aasta võrra hiljem ning kuna noodid olid valmis, avas see võimaluse tuua eelproovid erandkorras mitu kuud varasemaks ja alustada juba nüüd – novembris. Harjutamise perioodi pikendamine on vajalik, sest orkestritel võtab lugude läbitöötamine ja õppimine palju energiat ja aega," põhjendas XIII noorte laulupeo sümfooniaorkestrite liigijuht Jüri-Ruut Kangur orkestriproovidega varem alustamist. "Novembrikuistes regioonide eelproovides saavad orkestrandid suure orkestri kogemuse ning kuulda ja tunnetada ühiskõla. See on eriti oluline orkestrite puhul, kus muidu on esindatud vaid mõned pillirühmad."

Igas proovis osaleb 100–200 mängijat ning eelproovid leiavad aset neljas linnas: 5. novembril toimub proov Rakvere Vabaduse koolis, 6. novembril Tartus Vanemuise kontserdimajas, 12. novembril on kaks proovi Tallinnas Tehnikaülikoolis ja 13. novembril harjutavad orkestrandid Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles