Paide uued teatritegijad sihivad nii kohalikku kui rahvusvahelist tähelendu

Järva Teataja
Copy
Mariliis Peterson
Mariliis Peterson Foto: Anna Albert

Paide Muusika- ja Teatrimaja korraldatud Paide Teatri idee ja elluviijate avalikul konkursil osutus võidukaks idee teatrist, mis ammutab inspiratsiooni Paide linnast ning on avatud mitmekülgsele koostööle nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil.

Idee autoriks on rakendusteatri tausta ja Paide juurtega Mariliis Peterson, kes asub uuest aastast Paide Teatri kunstilise juhi rolli. Lisaks temale moodustavad teatri kolmeliikmelise tuumiku dramaturg ja produtsent. Etendajaid ja kunstnikke on plaanis kaasata projektipõhiselt. Peterson näeb teatri orgaanilise osana ka Paide Muusika- ja Teatrimaja töötajaid ning kohalikke inimesi.

“On märkimisväärne, et väikeses linnas nagu Paide on ja jätkub oma teater,” ütles Mariliis Peterson, kes loeb enda jaoks aega Paides enne teatrit ja koos teatriga. “Näen teatris võimalusi mitmekülgseks koostööks, eksperimentideks ja residentuurideks Paides. Esimeseks sammuks saab uue teatri meeskonna loomine, mis toimub avaliku konkursi teel. Olulise osana kuulub meeskonda ka Paide kogukond.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles