Vabatahtlikud päästjad õnnistasid uued kaitseriided sisse pannkookidega

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Täna õnnistas Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando sisse oma uhiuued kaitseriided, mis osteti Päästeametilt toetuseks saadud raha eest.

Järva-Jaani vabatahtlik päästja Ivar Kärner ütles, et Päästeametilt toetusena ettenähtud raha eest otsustas nende komando uuendada oma kaitseriietust, sest vanad olid juba oma aja ära elanud. "Ostsime seitse komplekti uusi Rosenbaueri kaitseriideid ja kiivrid. Roobade, nagu päästjad neid kutsuvad, hind on kusagil 1300 eurot ja kiiver sinna juurde umbes 300 - 400 eurot. Seega tuli kogu komplekt kokku kusagile 2000 euro kanti," selgitas ta. See on päris suur investeering, mille tarvis meestel endil poleks kusagilt raha võtta.

Kärner märkis, et Järva-Jaanis vabatahtlikus päästekomandos on hingekirjas 20 inimest, kuid aktiivseid reageerijaid on umbes kümme. "Tegime nii, et seitse komplekti ostsime uued ja ülejäänud kolm komplekteerisime kokku veel vanadest korralikumatest rõivastest. Seega ongi meil kümne mehe jagu kaitsevarustust komandos olemas," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles