Reformierakond: eestikeelsele haridusele üleminek on järgmiste aastate tähtsaim ülesanne

Järva Teataja
Copy
Reformierakonna logoga õhupallid.
Reformierakonna logoga õhupallid. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Reformierakonna juhatus kiitis heaks erakonna valimisprogrammi põhimõtted hariduspoliitikas, mille hulka kuuluvad eestikeelsele haridusele ülemineku lõpuleviimine, õpetajate palgatõus tasemele 120% riigi keskmisest ja lasteaia viimasest rühmast kooli ettevalmistusaasta kujundamine.

“Eesti haridussüsteemi olulisim ülesanne järgmistel aastatel on eestikeelsele haridusele ülemineku sujuv rakendamine, mis algab juba aastast 2024,” ütles Reformierakonna juht Kaja Kallas. Ta lisas, et just järgmisel valitsusel lasub vastutus see aastaid oodatud ja lõpuks ära otsustatud reform teoks teha.

Haridusprogrammi töörühma juht Liina Kersna tõi dokumendi kandva osana välja haridusvaldkonna inimeste suurema väärtustamise. “Eelmiste valimiste lubaduse, viia õpetaja keskmine palk üle 2000 euro, on Reformierakond täitnud. Edasi peame tegema otsuseid, mis aitavad õpetaja palga viia vähemalt eesmärgiks seatud 120%ni Eesti keskmisest palgast. Oluline on tõsta ka õpetajate palga diferentseerimise fondi, et koolijuhid saaksid rakendada õpetajate karjäärimudelit.”

Põhjalikus programmis käsitletakse veel lasteaia viimase aasta kooli ettevalmistusaastaks kujundamist, haridussüsteemi paindlikuse suurendamist ning tõenduspõhiseid programme koolikiusu vähendamiseks ja laste liikumise suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles