Muuseumipapa tähistas väärikat juubelit

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

Järva abivallavanem Tiina Oraste õnnitles 7. novembril Järva-Jaani muuseumide keskuses muuseumipapat Tuve Kärnerit, kes 2. novembril tähistas 70. sünnipäeva. 

Paar päeva hiljem oli hällipäev ka tema kaasal Silval. Muide – 15. novembril on sünnipäev ka muuseumide keskusel, mis saab kolmeaastaseks.

„Mis mind on inspireerinud sinu juures peale selle, mida sa kõike teinud oled? Lugude jutustamise oskus,“ tunnustas Tiina Oraste ja soovis Tuve Kärnerile palju tervist ja toredaid lugusid. Silva Kärner sai Orastelt aga kimbu nelke, tema lemmikud.

„Mulle meeldivad erinevat värvi nelgid, aga mitte punased – need seostuvad revolutsiooniga,“ tunnistas Silva Kärner. Edasi arutati, mitu põlvkonda veel läheb, et punastelt nelkidelt see taak kaoks.

Täitsa juhuslikult tuli paar päeva enne juubelit välja rariteet – 70 aastat vana foto, kus väike Tuve on koos isaga. Teine tore kingitus on Belazi originaalmõõtmetes rooliratas, mille kinkis Tuvele Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga sõprade selts. Selle riputab ta oma kabinetti.

Küsimus suurele ringile: mis auto on Belaz? Kõige suurem ja töötab kaevanduses. „Me tahame teda hirmsasti saada. Ma olen andnud Silvale lubaduse, et kui Belazi saame, siis rohkem ei kogu,“ ütles Tuve. „586 oli täna hommikuse seisuga, kaks on veel kohe-kohe tulemas.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles