Järvamaal on ettevõtlikud õpetajad

Järva Teataja
Copy
Klassiruum. Pilt on illustreeriv.
Klassiruum. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Sügiskoolivaheajal kui õpilased puhkasid õppetööst, siis meie maakonna haridusasutuste õpetajad koolitasid end, et olla ettevõtlikud ja õppida uusi ning häid praktikaid, et meie õpilastel oleks aina põnevam õppida.

Aravete Keskkooli ja Albu Põhikooli õpetajad turgutasid end koolivaheaja algul koolitusega „Õpioskused ja õpistrateegiad", kus tuletati meelde, mis on õpioskus ja missuguseid õpistrateegiaid kasutada õpilaste õpetamisel. Tõdeti, et mitmeid asju tehakse juba inertsist, kuid koolitusel kuuldud teooria pani rohkem õpetajaid teadlikumalt mõtlema, kuidas õpetada õpilasi õppima.

Paide Sookure lasteaia õpetajad osalesid koolitusel „Nüüdisaegse õpikäsituse rakendamine lasteaias projektipõhise tööviisi toel- II osa", mille eesmärk oli uuenenud riikliku õppekava elluviimist, toetudes projektipõhisele tööviisile.

Imavere Põhikooli õpetajad lõpetasid pikemaajalise lõimingukoolituse „Praktiline õppeainete lõimimine põhikoolis". Samuti Roosna-Alliku ja Paide Hillar Hanssoo Põhikooli õpetajad läbisid samalaadse koolituse. Koolituse eesmärk oli teada saada, kuidas tõhusalt lõimida omavahel õppeained ja selle läbi luua erinevaid lahendusi. Koolitus koosnes kolmest koolituspäevast ja koolitajateks oli Tallinna Ülikooli koolitajad Kerli Reeder ja Iiris Oosalu, kes on ka Avatud Kooli õppejuhid.

Paide Hammerbecki Põhikooli õpetajad külastasid Tartu Forseliuse Kooli ja osalesid kogemuskoolitusel. Õpetajatel oli heameel näha, kuidas teised koolid toimetasid ja said mõtteid, mida võiks ning saaks ka oma koolis rakendada.

Koolitused toimusid tänu Euroopa Regionaalarengu Fondi toetuse andmise tingimustest „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" ja SA Järvamaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles