Järvamaal otsitakse sportliku pere kandidaate

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta Järvamaa sportlikumaks pereks valitud perekond Randalainen elab kaasa Paide Linnameeskonnale ja Imavere jalgpallureile ning nende lapsed on edukad sportlased mitmel alal.
Eelmise aasta Järvamaa sportlikumaks pereks valitud perekond Randalainen elab kaasa Paide Linnameeskonnale ja Imavere jalgpallureile ning nende lapsed on edukad sportlased mitmel alal. Foto: Ants Leppoja

Järvamaa spordiliit kuulutab välja konkursi Järvamaa sportlikuma pere leidmiseks.

Järvamaa spordiliidu projektijuht Piret Reinfeld ütles, et nad kutsuvad inimesi üles märkama oma naabri, töökaaslase, küla või linna sportlikku eeskuju ja esitama konkursile pere, kes vääriks tunnustust. "Oma kanditaate võivad esitada kõik omavalitsused, üksikisikud, mittetulundusühingud, asutused ja ettevõtted," lisas ta.

Reinfeld rääkis, et Eestimaa sportlike perekondade tunnustamise eesmärk on näidata perega koos sportimise tähtsust. "Regulaarne liikumisharrastus saab alguse kodust. Vanemate elurütm annab ka lastele eeskuju ning aitab juurutada elukestvaid liikumisharjumusi," lausus ta

Konkursile on Reinfeldi sõnul oodatud pered, kes on paistnud silma ja olnud eeskujuks teistele oma sportliku mõtlemise ja tegudega. "Perega koos tegutsemine, positiivne ellusuhtumine ja entusiasm on ju tegelikult innustuseks ja eeskujuks meile kõigile. Liikuv ja sportlik pere on kokkuhoidev ja hooliv, seal sirguvad lapsed on tugevamad ja tervemad," kiitis ta kõiki peresid, kus sport au sees.

Liikumist ja sporti väärtustav kodu on kindlasti üheks oluliseks eeltingimuseks ja vundamendiks sportlike laste arengule. "Nendes peredes sirguvatel lastel on suurem võimalus jõuda tippspordis suursaavutusteni," märkis Reinfeld.

Samas on näha, et sageli ei puuduta kodune liikumisharrastus üksnes pereliikmeid, vaid innustab laiemalt kogukonda. Eestimaa sportlike perekondade tunnustamisega tänataksegi just selliseid perekondi, kes on oma sportimisarmastusega oma kodukohas ka teistele eestvedajateks.

Eelmisel aastal valiti Järvama sportlikumaks pereks perekond Randalainen Imaverest. Auhinnaks koos tunnustusega said nad Eesti Olümpiakomiteelt Horse show külastuse koos ööbimise ja ühisõhtusöögiga Hilton Tallinn Park hotellis.

Reinfeld märkis, et Eesti Olümpiakomitee juhib siiski tähelepanu, et kandidaadiks esitatav pere piirduks ühe leibkonnaga (vanemad+lapsed), mitte mitme erineva põlvkonnaga.

Kandidaate konkursile oodatakse hiljemalt 10. detsembriks käesoleval aastal. Oma soovitused saab saata e-posti aadressile: piret.reinfeld@jarvasport.ee

Sportlikum pere kuulutatakse välja 6. jaanuaril Järvamaa spordigalal Väätsa rahvamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles