Järvamaa abipolitseinikud kutsuvad taas helkurkõnnile

Järva Teataja
Copy
Helkurid.
Helkurid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Liiklusohutuse ja turvalisuse tagamiseks toimub novembrikuu jooksul taas helkurkõnd "Järvamaa särama".

"Pimedal ajal on oluline olla liikluses nähtav. Helkur on selleks oluline abivahend, seda olukorras, kus omavalitsused on sunnitud kõrgete elektrihindade tõttu tänavavalgustuse lausa öösiti välja lülitama", sõnas MTÜ Järvamaa Abipolitsinikud juhatuse esimees Margus Nurmik. „Ei tasu siis ära ehmatada, kui noored tulevad ja helkuri, kui kõige odavama elukindlustuse pihku suruvad.”

Helkurita inimene on auto lähituledes nähtav 30 meetrilt, aga helkurikandja juba 130 meetri kauguselt. "Autojuhi reaktsiooni mõjutab ka ilmastik ja sõidukiirus, mistõttu pimedal ja libadamal ajal ei pruugi 30 meetrit olla üldse piisav vahemaa auto pidama saamiseks," tõdes Nurmik.

Oluline on kanda helkurit maapinnast 50-80 sentrimeetri kõrgusel. Rippuv helkur peab saama vabalt liikuda. Tõhusaks on ka rullhelkur, mida saab panna ümber jalasääre ja käevarre.

Halva nähtavuse korral või pimeda ajal teel liikudes peab jalakäija kasutama helkurit või valgusallikat, seda ka asulates.

Kampaaniat korraldab MTÜ Järvamaa Abipolitseinikud koostöös Järva-Jaani, Koeru, Aravete ja Paide noortekeskuste ning Türi Spordiklubide Liiduga.

Järvamaa helkurikõndi toetavad Järva vald ja Türi vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles